Pavel Bárta
Premium
8. května 2022 • 17:15

Šel na rok do Švédska a už tam zůstal. Agentem jsem i díky Gulašovi, říká Hamr

Autor: Pavel Bárta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po Čechách se mu prý občas zasteskne, ale jinak je i tak trochu Švéd. Pětadvacet let žije v Karlstadu. Za místní Färjestad hrál, později v něm trénoval. Jako agent zastupuje převážně švédské hráče. Radek Hamr (47) se taky dvakrát oženil, pokaždé se Švédkou. „Původně jsem tam přišel na rok. Švédsko mě ale chytlo a zůstal jsem,“ usmál se bývalý vynikající bek při setkání na nedávném mistrovství světa osmnáctek v Landshutu.



Do Horního Bavorska přijel sledovat festival hokejové omladiny, ale nadále sleduje i další dění a při rozhovoru probíral třeba i incident Milana Gulaše, který možná zlomil semifinálovou sérii mezi Českými Budějovicemi a Spartou. „Trest byl moc přísný. Je to přece hokej,“ hájil Radek Hamr útočníka, který má svým způsobem na svědomí, že se z něj stal hráčský agent.

„Milan mě k tomu trošku navedl. Když působil ve Färjestadu, pomáhal jsem mu s různými věcmi. Nakonec se mě zeptal, jestli bych sám nechtěl dělat agenta, když o tom vím hodně věcí a mám zkušenosti. Začal jsem se o to zajímat, vzdělávat se. Ve Švédsku musíte mít licenci a složit zkoušky. Přihlásil jsem se a začal se připravovat. Nakonec jsem licenci získal,“ líčil Hamr.

Český problém? Přístup

V severské zemi strávil bezmála polovinu života, složit zkoušky ve švédštině nebyl problém. Do jeho stáje patří převážně mladší hráči. Slovenský útočník Martin Pospíšil působící na farmě Calgary, zbytek tvoří Švédové: například

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud