Miroslav Horák
Premium
9. června 2022 • 11:11

Zákulisí voleb hokejového šéfa: kdo je favorit? Hašek (zatím) bez větší šance

Vstoupit do diskuse
2
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pokud by i v reálu platily výsledky ankety iSport.cz, pak by se novým prezidentem Českého hokeje stal s drtivým náskokem Alois Hadamczik. Od čtenářů iSport.cz dostal v anketě kolem 70 procent hlasů. Závod o křeslo Tomáše Krále však bude složitější a vyrovnanější. Pohled do zákulisí říká, že bývalý kouč reprezentace patří mezi favority. A vedle něj Jiří Šlégr, pamětník velkých úspěchů z přelomu století. Nejspíš mezi nimi se rozhodne. Celkem je šest kandidátů, mezi nimi i Dominik Hašek.



Konec spekulací . Hokejový svaz ve středu uveřejnil listinu šesti kandidátů na post prvního muže tuzemského hokeje. Tu po čtrnácti letech a dva roky před vypršením mandátu opouští Tomáš Král. Jak je všeobecně známo, dlouholetý šéf ČSLH v předstihu vyhlásil předčasné sbohem z osobních důvodů. Volby jeho nástupce proběhnou v sobotu 18. června v hotelu Clarion v pražských Vysočanech.

Když se v úterý po poledni deník Sport telefonicky spojil s  Dominikem Haškem , aby získal pár postřehů k figuře čerstvého finalisty Stanley Cupu s Coloradem Pavla Francouze, odpovídal během jízdy autem. „Pospíchám, mám setkání s lidmi v rámci kampaně,“ hlásil.

Ano, brankářská legenda na seznamu uchazečů nechybí. Veřejně svůj záměr oznámila jako první, před měsícem. „Člověk prochází různými fázemi a teď jsem cítil, že mám do téhle práce chuť. Chci nejen zlepšit poměry v českém hokeji, ale i jeho kvalitu. Samozřejmě mým cílem je hokej všeobecně zlepšit,“ pronesl 57letý Hašek.

Psát se rok 1998, v němž český sport dosáhl největšího kolektivního úspěchu v dějinách, o gólmanově triumfu by nebylo nejmenších pochyb. V tu dobu byl nejobdivovanější osobností v zemi, nejspíš by dostal k obývání i Hradčany. Necelé čtvrtstoletí po triumfu v olympijském Naganu je situace radikálně jiná

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
2


Články odjinud


Články odjinud