Zdeněk Janda
29. června 2023 • 11:29

Ahoj Wayne, mám nápad! Jágr volal Gretzkymu, na bankovce bude i Bolt

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Když zjistil, že se po jeho pamětních bankovkách k padesátinám rychle zaprášilo, zeptal se svých fanoušků: „Koho dalšího byste na nich chtěli?“ Přišla jasná odpověď. Wayne Gretzky! Jaromír Jágr dal tedy rychle věci do pohybu, stal se ambasadorem firmy Top Legends, která v noci na dnešek přímo v Las Vegas představila bankovku právě s podobiznou The Great One, nejslavnějšího hokejisty všech dob! Gretzky u toho byl přímo. Česká firma chce prorazit na světovém trhu, domluvila se na spolupráci i s atletickou ikonou Usainem Boltem.



Na pódiu Circa Resort & Casino se potkali dva nejproduktivnější hráči v historii NHL.

Jaromír Jágr a Wayne Gretzky . Byli součástí slavnostní show, při níž byl ambiciózní projekt představený.

„Je mi ctí, že u toho můžu být,“ pronesl Gretzky, nejlepší hokejista historie, jehož rekordy budou navždy vytesané v kronikách. Patří mu první místo v bodování (2857), za ním je právě Jágr (1921).

Nejslavnější český sportovec rozpohyboval celý projekt, který startuje tím, že byla představená pamětní bankovka s držitelem čísla 99. Gretzky ji na pódiu vytáhl z obálky, bylo vidět, že se mu líbí. Byla vyrobena v Česku, které je v tomto oboru vyhlášené.

Firma Top Legends spolupracuje s předními designéry, raziči a Státní tiskárnou cenin. „Tyhle bankovky jsou opravdu jedinečné. Nikdo jiný tohle neumí,“ zaznělo na pódiu ve Vegas, ve slavném městě hříchu a hazardu. Ale nově i ve vítězném městě, v němž sídlí Golden Knights, vládci Stanley Cupu.

Právě tam byl zahájený prodej, na virtuální startovní puntík zmáčkli současně Jágr s Gretzkym.

„Fanoušci u nás milují hokej. Takže není divu, že si vybrali právě Wayna,“ zdůvodnil Jágr, proč byl Gretzky první volbou. Takže minulý rok vytočil jeho číslo a řekl mu o nápadu.

„Zavolal mi s tím, že má super myšlenku,“ vykládal The Great One, jenž z nostalgie zmínil, že se veterán ozval z Československa… Následně mluvil o tom, jak spolu trénovali, když Jágrovi bylo osmnáct.

„Od té doby jsme se skamarádili. Je úžasné, čeho dosáhl a že pořád hraje. Nemyslím si, že někdy skončí,“ pousmál se čtyřnásobný vítěz Stanley Cupu. Když se s báječnou kariérou loučil v dresu Rangers v roce 1999, byl to právě Jágr, jenž při rozlučce v Madison Square Garden vstřelil vítězný gól Pittsburghu.

I v ten okamžik vznikla památná fotka, kdy se po utkání vřele objali. „Teď je řada na tobě,“ předal Gretzky českému útočníkovi pomyslnou štafetu…

V noci na dnešek se opět potkali. Spolu s nimi u vzniku projektu byl i Petr Čech, jeden z nejlepších brankářů fotbalové historie. Také jako jeden z patronů projektu. „Ne každý je legenda. Ale my tady máme dvě opravdové,“ ukázal Čech na Gretzkého s Jágrem.

„Jsou to globální hvězdy,“ dodal vítěz Ligy mistrů.

V rámci projektu bude vytištěna pamětní bankovka celkem sedmi globálním hokejovým legendám. První je Gretzky. Potom přijdou další. Co rok, to jedna osobnost.

Ale nebude se jednat pouze o hokejisty. Jako druhý přijde na řadu Usain Bolt , nejlepší atlet v historii, osminásobný olympijský vítěz a držitel světových rekordů na stovce i dvoustovce.

Ten k divákům ve Vegas promluvil na dálku. „Je mi ctí, že i já můžu být součástí tohoto projektu,“ vzkázal slavný sprinter.

Zájemci o bankovku s Gretzkym už si ji mohou pořídit. Více informací najdou na stránkách toplegends.com.

Jágr jako ambasador a hlavní mozek projektu doufá, že o mimořádně sběratelsky cenné kousky bude velký zájem.

Během dneška ale musí přepnout myšlenky i na dění v Česku. Jako člen výkonného výboru bude rozhodovat o osudu Kariho Jalonena. Ale připojí se na dálku z Vegas.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud