5. července 2017 • 14:45

Cavendish po střetu se Saganem: Bál jsem se, že vykrvácím a umřu

Autor: tej, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čtvrtá etapa znamenala konec hned dvou elitních jezdců. Peter Sagan dostal od jury diskvalifikaci za to, že ve spurtu přispěl k pádu Marka Cavendishe, ten musel odstoupit kvůli zlomené lopatce. Před startem páté etapy se Cavendish k celému incidentu vrátil: „Vyloučit mistra světa z Tour de France chce hodně odvahy,“ ocenil rozhodčí. „Peter mi říkal, že se jen snažil udržet rovnováhu a nevěděl, že za ním jedu, což mě potěšilo,“ řekl k tomu, že se mu Sagan hned po etapě přišel omluvit. 



Závěr čtvrté etapy byl přímo hororový hned pro několik jezdců. V závěrečném spurtu upadl Mark Cavendish na zábrany u silnice, podrazil kolo Johnu Degenkolbovi a Peter Sagan , který k pádu přispěl, byl později ze závodu vyloučen. Cavendish uvedl, že měl po pádu strach, aby nevykrvácel. "Byla tam kaluž krve a hned mě napadlo, že vykrvácím a umřu. Ale kluci z týmu byli hned u mě a pomohli mi," dodal s tím, že krev byla z roztrženého prstu.

Sagan se hned po etapě šel Cavendishovi omluvit a britského jezdce to potěšilo. "Bylo to čestné gesto, když přišel do našeho autobusu. Ukázalo to náš vztah a také to, jaký je to člověk. Opravdu hodně si toho vážím," uvedl Cavendish. "Říkal, že se jen snažil udržet rovnováhu a nevěděl, že za ním jedu, což mě potěšilo," dodal.

John Degenkolb, který přepadl přes Cavendishe, v závodu pokračuje. Přiznal však, že bude muset jet ve velkých bolestech: „Naštěstí nemám žádné zlomené kosti, ale vyhodil jsem si rameno, takže mě to dost bolí. Rozhodně to pro mě dneska nebude snadný den.“ A jak vidí on Saganovo vyloučení? „Já nechci dávat žádné názory, je to rozhodnutí rozhodčích a my to prostě musíme přijmout,“ kličkoval.

Na vyloučení se v rozhovoru pro Eurosport vyjádřil i další ze spurtérů Marcel Kittell: „Je to opravdu tvrdé rozhodnutí, ale je to rozhodnutí, které musíme respektovat. Myslím si, že je to pro všechny taková facka a budíček, abychom respektovali pravidla. Na Tour se dívá hodně diváků a takový odkaz Sagan nemůže poslat. Znamená to strašně moc pro celý peloton, musíme tu zprávu, kterou nám rozhodčí posílají, pochopit,“ řekl.

V tom, že rozhodčí vyloučením vyslali důležitou zprávu, souhlasí i Michael Matthews: „Myslím, že to nakonec nebylo špatné rozhodnutí. Jury se nám tím snaží vysvětlit, že se musíme chovat slušně.“ Zároveň však zkritizoval nejasnost současných pravidel: „Je podstatné držet se pravidel, musí být ale jasnější.“

Vše o Tour de France najdete zde>>>

Za tento incident byl Sagan z Tour vyloučen
Za tento incident byl Sagan z Tour vyloučen

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud