8. května 2018 • 18:10

Giro už je v Itálii, Kreuzigera mrzelo šesté místo, Štybara zbrzdil pád

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Cyklista Roman Kreuziger dojel na Giru d'Italia šestý ve 4. etapě, která po třech dnech v Izraeli zavedla peloton poprvé na italskou půdu. Na Sicílii vyhrál Belgičan Tim Wellens, v růžovém trikotu lídra zůstal Australan Rohan Dennis.



Wellens měl po 202 kilometrech mezi Catanií a Caltagirone nejvíce sil v hromadném finiši hlavní skupiny. V závěrečném stoupání za sebou člen týmu Lotto Fix All nechal Kanaďana Michaela Woodse a domácího Itala Enrica Battaglina.

Kreuziger, jenž v neděli oslavil 32. narozeniny, dojel se čtyřsekundovým odstupem. Navzdory umístění v elitní desítce českého cyklistu mrzelo, že zhruba pět kilometrů před cílem zůstal vzadu a stíhací jízda ho stála hodně sil.

"Je to trošku zklamání, protože jsme měli být vepředu, což se povedlo klukům, ale mně ne. Takže jsem si to musel hodně dojíždět a stálo mě to hodně úsilí, abych se dostal dopředu. Byla to moje chyba a mrzí mě to, protože kdybych pomohl Simonovi (Yatesovi), tak by třeba vyhrál etapu a nebo bych ji dokonce mohl třeba vyhrát i já," řekl Kreuziger.

V průběžném pořadí se posunul na 22. místo, jeho britský kolega z týmu Mitchelton-Scott Yates dojel čtvrtý a průběžně se posunul na třetí pozici 17 sekund na Dennise. Australan udržel v celkovém pořadí sekundový náskok před loňským vítězem Tomem Dumoulinem z Nizozemska.

V hlavní skupině chyběl český mistr Zdeněk Štybar, který ztratil kontakt z pelotonem kvůli hromadnému pádu v úzkých ulicích zhruba šest kilometrů před cílem. Do cíle dojel s odstupem dvou minut, třetí český účastník Gira Jan Hirt zaostal za vítězem 1:28 minuty.

S nejlepšími se dnes neudržel ani čtyřnásobný vítěz Tour de France Chris Froome. Britský cyklista byl v cíli 21 sekund za Wellensem a klesl na konec druhé desítky.

Na Sicílii čekají peloton ještě dvě těžké etapy včetně čtvrtečního výjezdu na sopku Etnu.

Cyklistický etapový závod Giro d'Italia - 4. etapa (Catania - Caltagirone, 202 km):
1. Wellens (Belg./Lotto Fix All) 5:17:34, 2. Woods (Kan./EF-Drapac Cannondale), 3. Battaglin (It./LottoNL-Jumbo), 4. S.Yates (Brit./Mitchelton-Scott), 5. Formolo (It./Bora-hansgrohe) všichni stejný čas, 6. Kreuziger (ČR/Mitchelton-Scott), 7. Konrad (Rak./Bora-hansgrohe), 8. L. Sánchez (Šp./Astana), 9. Pozzovivo (It./Bahrajn Merida), 10. Chaves (Kol./Mitchelton-Scott) všichni -4, ...62. Hirt (ČR/Astana) -1:28, 72. Štybar (ČR/Quick-Step) -2:03.

Průběžné pořadí: 1. Dennis (Austr./BMC) 14:23:08, 2. Dumoulin (Niz./Sunweb) -1, 3. S. Yates -17, 4. Wellens -19, 5. Bilbao (Šp./Astana) -25, 6. Schachmann (Něm./Quick-Step), 7. Pozzovivo oba -28, 8. Pinot (Fr./Groupama-FDJ) -34, 9. Konrad, 10. Betancur (Kol./Movistar) oba -35, ...22. Kreuziger -56, 55. Hirt -2:33, 68. Štybar -4:00.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud