27. srpna 2019 • 16:17

Hirt se vrací z Astany do CCC. Chtěl jsem šanci jezdit na sebe, vzkázal jezdec

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Chci koupit Hradec. Dluhy jsou nesmysl, říká Ulich
Vecheta proti Spartě dvakrát na hraně, ČK pro Tanka správně. Liberec měl mít penaltu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český cyklista Jan Hirt se od příští sezony vrátí do stáje CCC. Jezdec kazašské Astany podepsal v bývalém působišti smlouvu na dva roky a v jednom týmu se sejde s krajanem Josefem Černým. Přestup osmadvacetiletého vrchaře potvrdili zástupci polské stáje v oficiálním prohlášení.



Vedení CCC si Hirta vyhlédlo jako posilu, která by měla podpořit úsilí týmu v bojích o pozice v celkovém pořadí závodů. "Jan je jedním z jezdců, kteří se často pohybují pod radary, ale pravidelně se drží s nejlepšími v celkovém pořadí. Jeho letošní výsledky, páté místo Kolem Švýcarska a sedmé na Kolem Alp, jsou potvrzením jeho schopností v etapových závodech," uvedl v oficiálním prohlášení generální manažer CCC Jim Ochowicz.

Hirt za CCC jezdil už v letech 2015 až 2017. Tehdy ale tým s názvem CCC Sprandi Polkowice patřil mezi druhodivizní stáje, nyní má licenci WorldTour a řadí se mezi elitu.

"Hledal jsem tým, kde dostanu víc příležitostí jet na sebe, a myslím, že v CCC jsem ho našel. V příští sezoně budeme mít silný tým vrchařů, takže se můžeme navzájem podporovat a spolupracovat na dobrých výsledcích pro stáj," uvedl Hirt, jenž v roce 2016 vyhrál v barvách CCC závod Kolem Rakouska a oslavil největší úspěch kariéry.

Přesný program ani vysněné závody pro příští sezonu zatím nemá. "Rád bych ale dostal šanci jet na výsledek v celkovém pořadí některého závodu a dočkal se první etapové výhry na Grand Tour," přál si.

V letošní sezoně absolvoval Hirt Giro d'Italia a v královské etapě mu jen těsně uniklo vítězství. Po úniku prohrál v závěrečném spurtu s Italem Giuliem Cicconem. Podle původních předpokladů měl startovat i na Vueltě, do nominace Astany se ale nakonec nevešel, podle spekulací i kvůli chystanému přestupu.

Český cyklista z týmu Astana Jan Hirt
Český cyklista z týmu Astana Jan Hirt

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud