17.12.2019 • 05:00

Nurmagomedov posílá Ronalda do důchodu. Proč by měl hvězdný fotbalista skončit?

Vstoupit do diskuse
0

Podle UFC zápasníka Khabiba Nurmagomedova by měl každý sportovec ukončit kariéru na vrcholu. Apeluje proto na svého přítele Cristiana Ronalda, který podle něj bude mít v brzké době problém vyrovnat se mladé konkurenci. Co vzkázal hvězdnému fotbalistovi Juventusu Turín?



Ruský šampion v UFC Khabib Nurmagomedov připomíná, že jeho kariéra i sportovní dráha jeho dobrého přítele Ronalda se chýlí ke konci. Podle jeho slov chápe Cristianovy touhy hrát co nejdéle na nejvyšší úrovni, ale zároveň dodává, že je občas vhodnější ukončit svou kariéru dříve než později.

„Ronaldovi je 34. Ve 35 letech nebude mít stejnou kondici ani reakce. Nezáleží na tom, jestli jste Cristiano nebo Khabib, přijdou mladší a nahradí vás. Moje doporučení tedy zní: odejít ve správný čas,“ řekl Khabib pro deník The Sun.

Ronaldo si v rámci regenerace dopřává ledové lázně.
Ronaldo si v rámci regenerace dopřává ledové lázně.

Ačkoliv Cristiano Ronaldo stále zůstává jedním z předních útočníků evropského fotbalu, jeho produktivita zaznamenala pokles. V minulé sezoně nastřílel za Juventus 28 gólů, což je nejméně od let 2008/09, kdy odehrál svou poslední sezonu za Manchester United. Přesto Ronaldo již dříve vyjádřil přání pokračovat ve fotbale, dokud mu nebude 40 let.

Khabib Nurmagomedov však připomíná, že bitvu s časem lze vyhrát jen stěží. „Není lehké nechat něčeho, co jste dělali de facto celý život. Nezáleží na tom, jestli chcete odejít. Někdy je zkrátka potřeba opustit sport, nebo sport opustí vás," řekl jednatřicetiletý zápasník.

Ronaldův přesun do Juventusu v létě 2018 byl některými považován za pokus o prodloužení jeho kariéry. Italský velkoklub hraje pomalejší fotbal než ten, na který byl zvyklý v Realu Madrid. Portugalský útočník měl také za poslední dvě sezony přestávky v národním týmu. Volno údajně dostal kvůli svému přestupu a adaptaci na nové prostředí.

Khabib si mezitím zachoval bezchybnou bilanci 28:0 a na svém kontě má také skalp takových hvězd, jako jsou Conor McGregor a Edson Barboz.

Pravděpodobně jeho poslední dva zápasy kariéry by ho měly čekat příští rok. První svede na jaře s Tonym Fergusonem a ten poslední před domácími fanoušky v Rusku. Jeho cílem je pokořit rekord v návštěvnosti a bojovat na vyprodaném fotbalovém stadionu Lužniki v Moskvě, který disponuje kapacitou 78 360 míst.


Vstoupit do diskuse
0
Další články autora

iSport LIFE

Běh Kolo Testy Inspirace Akce iSport LIFE Columbia běžecké závody

iSport LIFE je web o radosti z pohybu, motivaci, pozitivním a zdravém životní stylu.

Běh, cyklistika, dobré jídlo, zdraví, zážitky, to jsou témata, na které zde narazíte. Těšte se na testy bot, sportovního vybavení, technických vychytávek, reportáže, tipy na výlety. Kdo to myslí s během a cyklistikou trochu vážně, najde zde rady zkušených sportovců.

Prostor tu mají i témata o zdraví a jídle.

Tým kolem www.isportlife.cz pořádá běžecké a cyklistické závody v různých městech v České republice. Přijmi výzvu!

Jízdní kola * Elektrokola * Elektrokoloběžky * Tenisové vybavení na Heureka.cz

18. září 2021
Brno
Výsledky
16. října 2021
Praha
Výsledky

www.isportlife.cz je web o životě sportovců. Nenajdete zde však výsledky, časy, rozebírání herních taktik a hledání ideálních sestav. Začíst se naopak můžete do profilů, rozhovorů a příběhů nejen našich, ale i zahraničních sportovců. Poodhalíme vám nejen jejich tréninkové finty, ale i to jak správně odpočívat. iSport LIFE je o životě ve sportu.

Tým kolem www.isportlife.cz pořádá také běžecké závody v různých městech v České republice.

Články odjinud
Články odjinud

{# Inicializace knihovny pro opozdene nacitani zdroju #}