29.9.2020 • 16:45

Golf ve středních Čechách po královsku. Třeba s výhledem na Karlštejn

Vstoupit do diskuse
0

Zahrajte si golf tam, kde se psaly české dějiny! Dva malebné kouty ve středních Čechách, kde v minulosti pobývali mocní králové a vážení šlechtici, nabízí nejen notnou dávku historie a kultury, ale také úžasné golfové zážitky pro začátečníky i zdatné hráče. Odpalovat míčky s výhledem na nejproslulejší český hrad, Karlštejn, nebo po výletě na zámek, který vlastnil následník trůnu František Ferdinand d'Este, je přeci jen něco extra, nemyslíte?



Golf Resort Karlštejn


Jak už název samotného golfového resortu napovídá, tady se hraje s výhledem, jaký se vám nikde jinde nenaskytne. Při přecházení mezi jamkami se tu budete kochat pohledem na velkolepý Karlštejn.

O tom, že se jedná o stavbu evropského významu, svědčí také fakt, že sám král a císař Svaté říše římské Karel IV. si na vzhledu hradu velmi zakládal, a dokonce dohlížel na výzdobu jeho interiérů. Odměnou po náročné hře vám tak může být návštěva této výjimečné památky, mezi jejíž největší lákadla patří dvě překrásně dekorované kaple, původní nástěnná výzdoba ze 14. století a vystavená replika svatováclavské koruny.

Rovněž krajina, v níž Golf Resort Karlštejn leží, stojí za pozornost. Hřiště se rozprostírají v chráněné krajinné oblasti Český kras, v přírodě tak harmonické, že vás stresu zbaví jako mávnutím kouzelného proutku neboli stejně rychle a účinně, jako odpoledne strávené na perfektně upraveném golfovém hřišti.

Autory toho zdejšího jsou kanadští architekti Les Furber a Jim Eremk, kteří se podíleli na návrzích desítek hřišť po celém světě. To karlštejnské je citlivě zakomponováno do okolní krajiny a na své si tu přijdou i zkušení hráči – členitý terén se dvěma jezery, roklemi a vzrostlými stromy uspokojí i nejnáročnější golfisty.

Více se dozvíte ZDE>>>

Golf & Spa Resort Konopiště


Golf & Spa Resort Konopiště patří mezi největší golfové resorty v České republice a je místem jako stvořeným k relaxaci – ať už k té aktivní v podobě golfové hry, tak té lenošivější ve zdejším spa a wellness centru.

A čeká vás tu ještě jeden druh trávení volného času. Odpočinek, při němž nasytíte svoji mysl a touhu po nových poznatcích – to až se vypravíte na nedaleký zámek Konopiště, bývalou pevnost postupně přestavěnou na zámek, jenž patřil například šlechtickým rodům Sternbergů a Lobkowiczů.

Sídlo také na krátkou dobu připadlo následníkovi rakousko-uherského trůnu Františkovi Ferdinandovi d'Este. S odkazem na tuto historickou osobnost se setkáte i při hře. Jedno ze dvou osmnáctijamkových mistrovských hřišť bylo po arcivévodovi pojmenováno.

V resortu se  vyplatí strávit celý víkend nebo i delší dovolenou. Okolí nabízí bohaté a pestré vyžití, ubytovat se můžete přímo v resortu v krásném hotelu, kulinářská kouzla si vychutnáte ve dvou zdejších restauracích a kromě výletu na Konopiště navštivte také Jemniště, překrásný barokní zámek ležící rovněž nedaleko. Golf můžete prostřídat s jízdami na kole nebo výletem k přehradě Slapy.

Více se dozvíte ZDE>>>

Golf & Spa Resort KonopištěFoto Golf & Spa Resort Konopiště

Helceletová si oblíbila hrad Okoř. Je to tu skvělé i pro děti, chválí atletka
Video se připravuje ...

Potřebuji rozlet, proto jsem se vrátil z Prahy do Staré Boleslavi, říká Synek
Video se připravuje ...


Vstoupit do diskuse
0

iSport LIFE

Běh Kolo Testy Inspirace Akce iSport LIFE Columbia běžecké závody

iSport LIFE je web o radosti z pohybu, motivaci, pozitivním a zdravém životní stylu.

Běh, cyklistika, dobré jídlo, zdraví, zážitky, to jsou témata, na které zde narazíte. Těšte se na testy bot, sportovního vybavení, technických vychytávek, reportáže, tipy na výlety. Kdo to myslí s během a cyklistikou trochu vážně, najde zde rady zkušených sportovců.

Prostor tu mají i témata o zdraví a jídle.

Tým kolem www.isportlife.cz pořádá běžecké a cyklistické závody v různých městech v České republice. Přijmi výzvu!

Jízdní kola * Elektrokola * Elektrokoloběžky * Tenisové vybavení na Heureka.cz

18. září 2021
Brno
Výsledky
16. října 2021
Praha
Výsledky

www.isportlife.cz je web o životě sportovců. Nenajdete zde však výsledky, časy, rozebírání herních taktik a hledání ideálních sestav. Začíst se naopak můžete do profilů, rozhovorů a příběhů nejen našich, ale i zahraničních sportovců. Poodhalíme vám nejen jejich tréninkové finty, ale i to jak správně odpočívat. iSport LIFE je o životě ve sportu.

Tým kolem www.isportlife.cz pořádá také běžecké závody v různých městech v České republice.

Články odjinud
Články odjinud

{# Inicializace knihovny pro opozdene nacitani zdroju #}