Autor: iSport.cz
27.11.2020 • 16:28

Sportovní areály pro dospělé i děti: navštivte Monínec a Šibeniční vrch

Vstoupit do diskuse
0

Dva středočeské sportovní a volnočasové areály Monínec a Šibeniční vrch jsou ideálním místem pro rodinnou dovolenou i centry, kde se zalíbí sportovcům, kteří rádi zkouší nové věci a nevšední aktivity. Láká vás adrenalinový zážitek v lanovém centru nebo preferujete odpoledne, kdy si dáte pořádně do těla v bikeparku či v zimě na sjezdovkách? Vypravte se na Monínec nebo na Šibeniční vrch a nebudete litovat. Také v případě, že pátráte po místě, kde se nebudou nenudit vaše děti, budete na té správné adrese.



Areál Monínec

Vydejte se na výpravu na Sibiř! Nebojte, neposíláme vás za polární kruh, zajedete si jen kousek na jih od Prahy, do oblasti nazývaná Česká Sibiř, kde leží sportovní a rekreační areál Monínec. Už podle názvu je zřejmé, že sněhu tu mají dostatek a zimy se tráví proháněním po skvěle upravených sjezdovkách. K dispozici je lyžařská škola, půjčovna sportovního vybavení a skiservis.

Mezi oblíbené atrakce patří snowtubing a samozřejmě klasické sáňkování a bobování. Okolí křižují udržované a značené běžkařské trasy v délce zhruba 54 kilometrů. Ale ani v jiných ročních obdobích se na Monínci nudit nebudete.

Areál tvoří Aktivity park, kde na lanové dráze prověříte svoji zdatnost zatímco se vaše děti zabaví v kuličkové dráze a na trampolínách. Také si určitě nezapomeňte kola, protože celé okolí je protkáno skvělými cyklostezkami a přímo v areálu je bikepark.

Potřebuji rozlet, proto jsem se vrátil z Prahy do Staré Boleslavi, říká Synek
Video se připravuje ...

Areál Šibeniční vrch

Šibeniční vrch, který se nacházející v srdci Ladova kraje, nabízí bohaté sportovní a společenské vyžití v zimě i v létě a myslí tu jak na zdatné sportovce, tak na malé návštěvníky. Například sjezdovky jsou pojmenovány velmi kreativně a hravě – Bobeš, Mikeš a Pašík, tedy podle pohádkových postaviček, které zná každé dítě a milovník našeho slavného umělce Josefa Lady.

Je tomu tak proto, že se rekreační centrum nachází v obci Mnichovice nedaleko vsi Hrusice, v níž malíř a spisovatel pobýval a kde byl v jeho bývalé vile zřízen jemu věnovaný památník. V teplých měsících si v areálu zahrajete tenis, squash, ping-pong, plážový volejbal, bowling nebo se můžete vypravit na výlet na kolech.

Brouzdaliště, Šibeniční vrchFoto Střední Čechy

Ubytování ve stylu hřejivé horské estetiky je poskytováno buď v hotelových pokojích v největším srubu v Evropě, nebo v útulných dřevěných roubenkách. Dokonce i občerstvení si tu vychutnáte v příjemné horské atmosféře – ve srubové restauraci s bohatou nabídkou lahodných a poctivých pokrmů.

Také dumáte nad tím, odkud se vzal ten děsivý název, když se vrch nachází v tak malebném kraji? Jméno pochází už z roku 1484, kdy byly Mnichovice povýšeny na město s právem hrdelním, na svahu bylo zřízeno popraviště a kat zde vykonával popravy. Poté se místu začalo říkat „Šibeničky“ a to už byl jen krůček k nyní používanému pojmenování.

Helceletová si oblíbila hrad Okoř. Je to tu skvělé i pro děti, chválí atletka
Video se připravuje ...


Vstoupit do diskuse
0
Další články autora

iSport LIFE

Běh Kolo Testy Inspirace Akce iSport LIFE Columbia běžecké závody

iSport LIFE je web o radosti z pohybu, motivaci, pozitivním a zdravém životní stylu.

Běh, cyklistika, dobré jídlo, zdraví, zážitky, to jsou témata, na které zde narazíte. Těšte se na testy bot, sportovního vybavení, technických vychytávek, reportáže, tipy na výlety. Kdo to myslí s během a cyklistikou trochu vážně, najde zde rady zkušených sportovců.

Prostor tu mají i témata o zdraví a jídle.

Tým kolem www.isportlife.cz pořádá běžecké a cyklistické závody v různých městech v České republice. Přijmi výzvu!

Jízdní kola * Elektrokola * Elektrokoloběžky * Tenisové vybavení na Heureka.cz

18. září 2021
Brno
Výsledky
16. října 2021
Praha
Výsledky

www.isportlife.cz je web o životě sportovců. Nenajdete zde však výsledky, časy, rozebírání herních taktik a hledání ideálních sestav. Začíst se naopak můžete do profilů, rozhovorů a příběhů nejen našich, ale i zahraničních sportovců. Poodhalíme vám nejen jejich tréninkové finty, ale i to jak správně odpočívat. iSport LIFE je o životě ve sportu.

Tým kolem www.isportlife.cz pořádá také běžecké závody v různých městech v České republice.

Články odjinud
Články odjinud

{# Inicializace knihovny pro opozdene nacitani zdroju #}