27.4.2019 • 05:00

TEST: Columbia Caldorado 3. Holky pro všechno, které už nedrží vodu

Vstoupit do diskuse
0

Tyhle boty hoďte do kufru svého auta, dejte do tašky, kterou taháte sebou na cestách. Pokud hledáte univerzálnější běžecké boty, zbystřete. Jak se v Caldoradech běhá a co vám nabídnou?



Jedná se o objemové, primárně sice trailové boty, které ale přes své určení zvládnou obstojně uhánět i po asfaltu. Hned po prvním nazutí jsem se cítil jak ve vatě. Prsty se mi ve špičce nikde nekroutily a dostatek prostoru jsem uvítal i při delším zápřahu, kdy má noha tendenci natékat. Mezipodešev je příjemně měkká a tak boty výborně tlumí došlap. Díky nízké hmotnosti prostě boty na noze téměř necítíte.

Boty jsou určené do terénu, ale pravdou je, že spíše toho lehčího. Když jsem zkusil běžet svižněji po kamenech a kořenech, tak jsem se úplně jistě necítil. Existují modely, které v extrémnějších podmínkách drží lépe.

Columbia Montrail Caldorado III

Trailová objemová bota
Hmotnost: velikost 42, váha 296g
Cena: 3399Kč

Caldorada jsou totiž v patní části pro pohodlné běhání dlouhých vzdáleností velmi dobře vypolstrované, což se neslučuje s výraznějším vyztužením pro běh v náročném terénu. Na druhou stranu, kdo z nás běhá po stezkách kamzíků a podobné zvěře? Takže na běh v Krčáku, v lese za obcí, po polních cestách a i za deště jsou výborné a obstojně drží směr.

Holky pro všechno

U loňského modelu byl trabl se špatně schnoucím svrchním materiálem. U letošního však došlo k nápravě a v botách se už voda nedrží. Vše je tedy v pořádku, problém byl odstraněn.

Vždycky mě potěší, když výrobce vyzbrojí boty kvalitními tkaničkami, které drží, nemají tendenci se povolovat nebo nedej bože rozvazovat. A tady si Columbia zaslouží pochvalu. Tkaničky jsou nepatrně pružné a skvěle drží. Další plus si píšu u špiček, které velmi dobře chrání prsty před nakopnutými kameny.

Přiznám se, že modelu Columbia Montrail Caldorado III pro letošní rok nemám moc co vytknout. Jejich výhoda univerzálnosti je současně i jedinou slabinou, protože do drsného terénu je asi nevezmete a na silniční závod též ne. Pokud mám negativa hledat usilovně dál, pak bych možná ocenil větší pestrost barev. Ale to je detail, protože pokud opravdu běháte, tak budete mít Caldorada stejně pořád špinavé od prachu a bláta z dlouhých výběhů.

Columbia Montrail Caldorado III
Columbia Montrail Caldorado III


Vstoupit do diskuse
0
Další články autora
18. září 2021
Brno
Výsledky
16. října 2021
Praha
Výsledky

www.isportlife.cz je web o životě sportovců. Nenajdete zde však výsledky, časy, rozebírání herních taktik a hledání ideálních sestav. Začíst se naopak můžete do profilů, rozhovorů a příběhů nejen našich, ale i zahraničních sportovců. Poodhalíme vám nejen jejich tréninkové finty, ale i to jak správně odpočívat. iSport LIFE je o životě ve sportu.

Tým kolem www.isportlife.cz pořádá také běžecké závody v různých městech v České republice.

Články odjinud

{# Inicializace knihovny pro opozdene nacitani zdroju #}