Autor: iSport.cz
22.11.2017 • 12:39

Kareš pokořil další světový rekord, udělal 238 shybů bez opuštění hrazdy

Vstoupit do diskuse
0

Sportovní lezec a fitness trenér Jan Kareš o víkendu překonal dosavadní světový rekord ve shybování výkonem 238 shybů bez opuštění hrazdy. Rekord padl v sobotu 18. 11. o půl deváté večer v rámci hollywoodské party v Hergertově Cihelně oslavující 50. narozeniny filmového producenta Matthewa Stillmana, kterého s Janem Karešem pojí dlouholeté přátelství a láska k sportu.



Na tajnou akci, odehrávající se ve stylu 70. let, dorazila kromě rodiny a blízkých přátel celá řada herců a významných osobností – hollywoodský herec Liev Schreiber (Spotlight, Salt), Stuart Martin (známý především ze seriálu Hra o trůny či Crossing Lines), Ozwald Boateng módní návrhář pro Givenchy, či zástupci české scény Jakub Kohák a Eva Jasanovská.

Pokoření rekordu Janem Karešem bylo nevšedním narozeninovým přáním oslavence. „Matthewa znám od dob, kdy začal chodit do mé posilovny Jan Kareš Fittness v Týnské ulici - bude tomu bezmála 10 let. Díky jeho spokojenosti u mě teď trénuje například i Orlando Bloom (pozn. v Praze natáčí fantasy sérii Carnival Row),“ usmívá se Jan Kareš a k rekordu, coby narozeninovému dárku, dodává: „Když mě poprosí někdo, jako je Matthew Stillman, nejde to odmítnout. Samozřejmě pociťoval jsem mírný stres z očekávání všech, že ten večer padne světový rekord, což nelze vystřihnout úplně na povel. Tento mi například odolával celých 6 let a v sobotu se potvrdilo moje rčení, že bolest je mýtus a vše je jen v hlavě – buď chceš, nebo nechceš. I to je důvod, proč ještě shybuju - pokud můj rekord někoho dalšího namotivuje k dosažení jeho cílů, donutí mě to se tzv. kousnout.“

K otázce příprav na světový rekord Jan Kareš odpovídá: „Už moc netrénuji, přeci jen se starám o dvě fitka a dělám i svoji vlastní nutriční výživu. Teď mám konečně parťáka Jardu Havla (pozn. zakládající a řídící partner Česko – slovenské advokátní kanceláře Havel, Holásek & Partners), který ke mně chodí také cvičit a s jeho silou a tahem na branku mám v plánu řadu dalších aktivit jako je například zbrusu nový e-shop s mojí nutriční stravou – Jan Kareš Nutrition a realizace dalších fitness center zejména v Praze. Takže už jsem více podnikatel, ale stále se sportovním srdcem – mým velkým snem je otevření vlastního Travel a Climbing centra, tak uvidíme.“

Bolest je jen mýtus! Kareš udělal rekordních 5 761 shybů za 24 hodin
Video se připravuje ...


Vstoupit do diskuse
0
Další články autora

iSport LIFE

Běh Kolo Testy Inspirace Akce iSport LIFE Columbia běžecké závody

iSport LIFE je web o radosti z pohybu, motivaci, pozitivním a zdravém životní stylu.

Běh, cyklistika, dobré jídlo, zdraví, zážitky, to jsou témata, na které zde narazíte. Těšte se na testy bot, sportovního vybavení, technických vychytávek, reportáže, tipy na výlety. Kdo to myslí s během a cyklistikou trochu vážně, najde zde rady zkušených sportovců.

Prostor tu mají i témata o zdraví a jídle.

Tým kolem www.isportlife.cz pořádá běžecké a cyklistické závody v různých městech v České republice. Přijmi výzvu!

Jízdní kola * Elektrokola * Elektrokoloběžky * Tenisové vybavení na Heureka.cz

18. září 2021
Brno
Výsledky
16. října 2021
Praha
Výsledky

www.isportlife.cz je web o životě sportovců. Nenajdete zde však výsledky, časy, rozebírání herních taktik a hledání ideálních sestav. Začíst se naopak můžete do profilů, rozhovorů a příběhů nejen našich, ale i zahraničních sportovců. Poodhalíme vám nejen jejich tréninkové finty, ale i to jak správně odpočívat. iSport LIFE je o životě ve sportu.

Tým kolem www.isportlife.cz pořádá také běžecké závody v různých městech v České republice.

Články odjinud
Články odjinud

{# Inicializace knihovny pro opozdene nacitani zdroju #}