23. srpna 2019 • 16:56

Konec velkého sprintera Kittela. Už jsem tomu nechtěl tolik obětovat, řekl

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Německý cyklista Marcel Kittel ukončil v jednatřiceti letech profesionální kariéru. Vítěz čtrnácti etap na Tour de France nezávodil už od května, kdy vypověděl smlouvu se stájí Kaťuša-Alpecin a vzal si čas na rozmyšlenou. Dnes oznámil, že se do světového pelotonu už nevrátí.



"Velká otázka posledních měsíců byla: můžu a chci ještě sportu obětovat tolik, kolik je na špičkovou světovou úroveň potřeba? A dnes už mám odpověď. Ne, už to nechci, protože všechna ta omezení profesionálního sportovce mají čím dál větší dopad na to, jak jsem spokojený s životem," uvedl Kittel.

V rozhovoru pro magazín Spiegel přiznal, že už mu nevyhovoval neustálý tlak. "Bolest definuje sport, svět, ve kterém žiješ. Ztratil jsem veškerou motivaci k tomu, abych se dál trápil na kole," řekl.

Dvojnásobný juniorský mistr světa v časovce si během kariéry připsal ve světovém pelotonu celkem 89 vítězství. Vedle 14 triumfů na Tour zaznamenal sprinterský specialista mimo jiné čtyři etapová vítězství na Giru d'Italia a jedno na Vueltě.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud