25. února 2018 • 04:21

Zdráhalová nechtěla na OH dojíždět poslední, byla i v desítce

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Rychlobruslařka Nikola Zdráhalová patřila na olympijských hrách v Pchjongčchangu mezi české sportovce s nejvíce starty. Při své olympijské premiéře se představila hned ve čtyřech disciplínách a na závěr si připsala nejlepší výsledek - v závodu s hromadným startem byla osmá. Proto dnes dějiště her opouštěla maximálně spokojená.


"Musím se přiznat, že jsem sem jela s tím, že nechci končit poslední," řekla Zdráhalová. "Samozřejmě, že jsem spokojená. Vůbec jsem nečekala, že bych mohla končit takhle vysoko," přiznala skromně.

Jednadvacetiletá tréninková parťačka Martiny Sáblíkové obsadila také jedenácté místo v závodu na 1500 metrů, patnácté na 3000 metrů a byla devatenáctá na kilometru.

"Co se týče umístění, tak jsem nejvíce spokojená s hromadným závodem. Ale nejvíc mě potěšil kilák, protože zajetý čas je na nízko položené dráze úplně super," poukázala na výkon 1:16,43 minuty.

Paradoxně ji tak potěšil závod, v němž dosáhla nejhoršího umístění. "Ale s každým závodem jsem tu byla spokojená. Na olympiádu se nedostane každý, a když tu pak zajedete dobrá umístění, je to důležité do dalších sezon," podotkla Zdráhalová.

Rodačka z Dvora Králové nad Labem doufá, že bude ze zkušeností z Pchjongčchangu v dalších letech čerpat. Za čtyři roky v Pekingu by měla patřit mezi medailové aspirantky, kouč Petr Novák věří, že hned na několika tratích. Zdráhalová je totiž univerzální rychlobruslařkou, která momentálně dokáže závodit prakticky na všech tratích.

"Nevím, jestli můžu říkat, že jsem naděje pro Peking. Tomu ještě nevěřím. Uvidíme, jak to bude pokračovat dál. Pokud takhle, tak... No uvidíme, nemůžu říct," uvedla Zdráhalová opatrně.

V sezoně ji čeká ještě mistrovství světa ve víceboji a poté zřejmě i finále Světového poháru. "Musím ale počkat, jestli se do něj dostanu. Sezonu co sezonu počet startujících zkrouhávají, takže pořádně nevíte, kdo jede a kdo ne," dodala Zdráhalová. Aktuálně je v SP nejlepší na patnáctistovce, kde jí patří 17. místo.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud