8. září 2018 • 12:30

Famózní Suárez: přímák, „Panenka“ i boží asistence! Argentina bez Messiho

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jihoamerické fotbalové týmy vstoupily po zklamání na mistrovství světa v Rusku do nové etapy s výrazně pozměněnými sestavami a vesměs vítězně. V přípravných zápasech na půdě Spojených států vyhrála Brazílie, Uruguay i Argentina. Uruguayec Luis Suárez se při výhře nad Mexikem 4:1 blýskl dvěma góly během devíti minut.



Nejlepší střelec uruguayské reprezentace na světovém šampionátu cestu do sítě nenašel, ale v pátek v Houstonu zvýšil své konto v bleděmodrém dresu na 55 branek.

Nejdříve mazácky obstřelil zeď při přímém volném kopu, poté proměnil penaltu legendárním vršovickým dloubákem Antonína Panenky. Své famózní představení barcelonský útočník završil nádhernou asistencí ve stylu "rabona".

VIDEO | Podívejte se na nejlepší Suárezovy okamžiky zápasu

Argentina si v Los Angeles zvykala na hru bez Lionela Messiho, který si chce na pár měsíců od reprezentace odpočinout. Pod taktovkou prozatímního kouče Lionela Scaloniho, jenž po neúspěchu na MS nahradil Jorgeho Sampaoliho, zdolala Guatemalu 3:0. Třetí gól vstřelil při svém debutu v reprezentaci Giovanni Simeone, syn bývalé hvězdy a dnes trenéra Atlética Madrid Diega.

Brazilci v prvním duelu od porážky s Belgií na MS zdolali v New Jersey tým Spojených států 2:0. Svého rivala porazili v sedmnáctém z osmnácti zápasů.

Už v prvním poločase se o to postarali Roberto Firmino a Neymar, který proměnil penaltu za faul na Fabinha. Ve druhém poločase obléklo kanárkový dres poprvé několik mladíků, z nichž na sebe nejvíc upozornili Arthur Melo z Barcelony a Richarlison z Evertonu.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud