Adam Nenadál
9. února 2022 • 20:45

Satoranský ve Spurs? Tým snů! Basketbaloví bohové se snad smilovali

Vstoupit do diskuse
1
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

KOMENTÁŘ ADAMA NENADÁLA | „Kdyby tak hrál Saty ve Spurs…“ V Česku snad není basketbalový fanoušek, který by si v posledních šesti letech alespoň jednou takhle nepovzdechl. Teď je tohle zbožné přání velmi blízko svého naplnění: Tomáš Satoranský by měl z New Orleans přes Portland doputovat právě do Texasu, kde tým San Antonio Spurs sídlí. Jestli to vyjde, český rozehrávač dostane báječnou šanci pořádně nakopnout zatím nesmírně složitou sezonu v NBA.



Hra Tomáše Satoranského je někdy pro zámořské fanoušky NBA jen těžko uchopitelná: její evropské základy nestojí na maximu střeleckých pokusů a efektních akcích. Hodnota Satoranského tkví v tom, že svým nesobeckým – a vítězným! – basketbalem dokáže „nakazit“ celý tým, aniž by sám nutně musel vynikat. Jestli je v NBA jeden klub, který na tomhle pojetí hry staví už více než dvacet let, jsou to San Antonio Spurs.

Tým kouče Gregga Popoviche získal od roku 1999 celkem pět mistrovských titulů, při nichž nadchl publikum i experty dokonalou souhrou všech hráčů na palubovce. Přestože největší hvězdou Spurs byl vždy Tim Duncan, kultura celé organizace San Antonia umožnila, aby vedle něj přirozeně vyrostly další superstars: Tony Parker, Manu Ginobili, Kawhi Leonard… A i letos si zástupce texaského klubu zahraje utkání All-Stars – rozehrávač Dejounte Murray si to rozhodně zaslouží. „Je to nejlepší organizace v NBA,“ říká o San Antoniu Charles Barkley.

Jak jsme se přesvědčili v uplynulých dnech, do konce uzávěrky přestupů NBA (10. února) se ještě může stát leccos, ale pokud by tohle klaplo, zakotví Tomáš Satoranský na ideální destinaci. Popovich měl navíc výbornou možnost sledovat českého rozehrávače v akci na MS 2019 i na loňské olympiádě: v obou případech výběr USA, vedený právě Popovichem, na Čechy narazil. „Pro mě bude klíčové, abych byl v týmu, který mě chce, který chce využívat mé basketbalové charakteristiky, a kde si budu užívat basketbal a hru jako takovou – to je pro mě v mých letech nejdůležitější,“ řekl Sportu v prosinci 2021 Satoranský.

Basketbaloví bohové jeho přání vyslyšeli. Snad to tak zůstane.

Vstoupit do diskuse
1
Články odjinud


Články odjinud