Adam Sušovský
31. prosince 2016 • 07:04

Svátky za nula bodů. Je neuvěřitelné, jaké chyby Sparta dělá

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

V Lize mistrů smetli Bern, doma od listopadu přehrávali jednoho soupeře za druhým. Na Spartě to vypadalo na šťastný i veselý konec hokejového roku. Stačil jeden týden, zápasy s Chomutovem a Zlínem, a celá tahle idea je pryč. Víc než nula bodů na kontě totiž děsí hra, jakou Sparta mezi svátky předvedla. Nudná, neškodná a plná chyb. Taková, jakou strašila na začátku sezony. Ne, ne, ne, takhle cesta nevede za titulem, jen do nudného průměru…



Chaotická rozehrávka, žádná myšlenka, bezradnost a do toho spousta chyb korunovaných tou, při níž Piráti dali gól do prázdné branky. To se občas stává. Kdo si po štěpánské lekci od Chomutova myslel, že na Spartu přišel vyloženě zápas blbec a příště to bude zase jiné a lepší, má teď nejspíš brouka v hlavě. 

Tohle, že je tým, který v Lize mistrů knockoutoval Bern a na domácí scéně suverénním stylem nedávno vypráskal třeba Liberec? Ne. Sparta se zasekla a po jednom kroku vpřed přišly dva vzad. Tým se herně vrátil tam, kde byl při rozpačitém úvodu sezony.

Varovný výkon s Chomutovem vystřídal ještě mnohem horší. Proti Zlínu se do hry pražského týmu vmísila i křeč a frustrace. Výsledek 0:3 není o smůle, svědčí za vše. A to stál prosím na druhé straně hřiště tým, který v extralize patří mezi nejslabší.

Zlínský trenér mluvil o jednom z nejtěžších zápasů sezony, fantastickém brankáři Kašíkovi a týmovém výkonu na hranici sebeobětování. Jestli to tak cítil, nebudu mu jeho slova brát. Ale mám spíš za to, že Sparta Zlínu tři body vyloženě darovala. Vlastně bylo doslova k neuvěření sledovat, jaké chyby umí její hráči vyrobit. A jak lajdácky a neohrabaně řeší klíčové situace, když na ně soupeř zadupe.

A to je celý problém… V laufu a na vítězné vlně se umí svézt každý, jen silné týmy ale nezmatkují a drží výsledky, i když jim to zrovna nejde. Letos to zvládá Třinec, Liberec i Kometa, další z favoritů na titul Sparta ne. Proto má blíž ven z elitní šestky, než do první čtyřky.

Do Nového roku mají v Holešovicích o čem přemýšlet. Třeba si to včas uvědomí.

Sparta - Zlín: Je rozhodnuto, do prázdné branky se trefil Kubiš, Zlín vede 3:0
Video se připravuje ...


Z V VP PP P Skóre B

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud