František Suchan
29. prosince 2013 • 18:00

Tři zápasy stop pro litvínovského Jánského? Proboha, za co?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pro pána Jána… Co nám to ta disciplinárka v hokejové extralize provedla? Litvínovský útočník Peter Jánský od ní dostal celkem nemilý pozdní dárek k Vánocům. Za to, že se ve čtvrtek nestihl vyhnout hradeckému gólmanovi Pavlu Kantorovi, obdržel třízápasový stop. Není to zbytečné?



Nebýt posledních několika okamžiků celé akce, zasloužil by Peter Jánský výhradně pochvalu. Za to, jak na konci první třetiny pohotově vypíchnul puk na vlastní modré čáře hradeckému bekovi a pak ho přesprintoval. Jenže osud tomu nechtěl, do cesty se mu v útočném pásmu připletl brankář Pavel Kantor, toho času na výletě daleko mimo své hájené území.

Podle pečlivých zraků z disciplinárky měl Jánský v tu chvíli prudce zabrzdit, omluvit se, že se odvážil bruslit tak daleko, a se skloněnou hlavou odjet…

OK, beru, že tohle vždycky bude věc názoru. Někdo ve střetu rozjetého, vyšťaveného útočníka a jeho maskovaného soupeře bude vidět úmysl sestřelit troufalého gólmana, jiný tvrdit, že se Jánský svým nadskočením spíš snažil na poslední chvíli kolizi vyhnout.

Sám nevím, ani nevidím do hlavy litvínovskému svalovci. Chtěl do Kantora najet? Hodlal mu trochu pocuchat vizáž? To ví jen on sám. Tahle situace totiž byla všechno, jen ne jednoznačná.

Umím si představit, že si Jánský ve zlomku vteřiny uvědomil, že u kotouče nebude dřív a opravdu se mu prostě nechtělo brzdit. Proč ale taky, vždyť i brankář by měl být mimo svou klec běžně hratelný, zvlášť když dobrovolně vyrazí na takovou štreku proti rozjetému sokovi. Musí počítat s tím, že se mu nikdo nebude vyloženě vyhýbat.

Ale dobře, ať je to jak chce, Jánský najel do Kantora ostře a trefil mu hlavu, byť ho evidentně nezranil. A protože se všechno semlelo rychle, sudí se přiklonili k verzi „mohl to vzít okolo“ a vyloučili Litvínováka na pět minut a do konce. Budiž.

Ale je Jánský hrubián, který zaslouží třízápasové pranýřování? Ne, ani nápad. Za co, probůh…

Disciplinárka pod vedením Karla Holého začala pracovat velmi dobře a nenechá si do svých verdiktů mluvit. Jistě, občas ujede, což by se mělo stávat minimálně, ale s tím je třeba počítat. Osobně třeba nejsem v zásadě ani proti postihování prokazatelných simulantů.

Ale v tomhle případě prostě hokejový tribunál přestřelil…

Peter Jánský brutálně sestřelil hradeckého brankáře Kantora
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud