Ilona Kolářová
8. června 2016 • 17:55

Kiki má pomoct Maki do Ria. Usmíření se ale nechystá

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Vancouver - Nashville 1:4. Hronkův tým tentokrát otočit nedokázal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Příběh Kiki a Maki se zdál u konce, ale žije dál. I když se ještě nedávno tak populární beachvolejbalový pár Kristýna Kolocová a Markéta Sluková loni ve zlém rozešel, teď ho okolnosti nutí spolupracovat. O olympiádu v Riu musí svorně bojovat tým, složený ze dvou nejlepších českýh dvojic. A Kiki a Maki se svými novými parťačkami jdou do toho. Šťastný konec to ale není. V lásce se dál nemají a harmonie v ženské reprezentaci nepanuje.



Oba nejlepší české týmy se nedávném evropském šampionátu v Bielu vůbec poprvé postavily proti sobě a Sluková s Hermannovou své rivalky v osmifinále jasně přehrály. Sluková o atmosféře na kurtu prohlásila: „Snažila jsem se od toho odosobnit, ale nebylo to lehké, a to ani pro holky.“ A Kolocová přidala: „Jsem ráda, že to nehorší už je za námi.“

Napjatý vztah mezi bývalými nerozlučnými parťačkami dokumentovalo i podání rukou – všechny to chtěly mít co nejrychleji za sebou.

A teď přihází Kontinentální pohár, z něhož se dá postoupit do Ria. Je to týmová soutěž s podobným systémem, jako má třeba tenisový Davis Cup. Jedničkami jsou Sluková s Hermannovou, které by také v případě postupu jely na olympiádu. I tak ale Kolocová a Kvapilovou hrát chtějí, pro jejich budoucí kariéru jsou to zkušenosti jistě k nezaplacení.

Když však padl dotaz na podporu od páru číslo dvě, Sluková pravila: „Já bych to úplně nenazvala podporováním.“ Ačkoliv uznala, že pro roli „dvojky“ lepší pár než Kolocová s Kvapilovou v Česku není, spoléhat na pomoc bývalé spoluhráčky se jí nechce. „Jedeme tam za sebe. Chceme bojovat a všechno vyhrát,“ popisuje. Za stavu 1:1 na zápasy totiž hrají o rozhodující bod jedničky, takže si Sluková s Hermannovou mohou postup uhrát vlastně i samy, jen by to bylo pracnější.

Zdá se, že na začátku kauzy se cítila víc ublížená Kolocová, kterou rozchod zaskočil. Nyní zase více vzdoruje Sluková, kterou kauza dostala do nelichotivé role „rozvracečky“ oblíbeného páru. „Popravdě, já si s Kristýnou nemám co říct,“ říká.

Usmíření se evidentně nechystá.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud