Ivo Pospíšil
5. září 2017 • 22:02

Český nepostup na ME? I přes omluvenky je to zklamání

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Basketbal je v tomhle spravedlivý sport. Příliš v něm neokecáte. Buď tu výkonnost a um máte, nebo ne. A tam, kde český výběr měl naopak kvantum omluvenek vynahradit bojovností a rvavostí, tam přesně v posledních dvou duelech na ME selhal. 



Zatímco z Maďarů sršela vůle se k postupu umlátit a z Černohorců chytré využití svých předností, tam byli Češi za každým o parník daleko. Stejně jako fotbalová reprezentace den předtím, si prostě postup ničím zvláštním nezasloužili.

Na jednu stranu je ošemetné spílat těmto ´jedenácti statečným´, jež do tohoto předem jasného rizika šli a kde by řada z nich třeba ani ve finálním výběru nebyla. Cítili čest reprezentovat a nezaslali jen další omluvenky, jako řada renomovanějších jmen (na ty by se, pokud chcete někomu spílat, také nemělo zapomínat).

Nicméně i s tímto týmem bylo osmifinále ME v českých silách.

Konec v základní skupině je tak zklamání, z něhož bude třeba vyvodit řada důsledků. Především jak do budoucna zajistit, aby jinak zdraví hráči v nejlepších letech (Veselý, Balvín, Jelínek, či Schilb) reprezentaci neodmítali a zda má trenér Ronen Ginzburg týmu ještě co dát.

Můj názor? Nový impulz v reprezentaci by nemusel být od věci…   

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud