Ivo Pospíšil
14. září 2017 • 17:28

Potíže před startem sezony? Sázím na buldočí vůli Gabriely Koukalové

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ne, tyhle zprávy se čtvrt roku před startem biatlonové sezony fakt neposlouchají dobře. Hlavní česká naděje na OH v Pchjongčchangu Gabriela Koukalová, jak zápasí se svalovými potíži a nemůže kvůli bolesti lýtek intenzivně trénovat, protože ji to tělo nedovolí. Pokud mám ale v něco věřit, pak v buldočí vůli Koukalové se s tím porvat a v dalších měsících to změnit.



Porazila dříve mononukleózu, překonala i řadu dalších zdravotních komplikací. A každý problém, který ji na cestě kariérou potkal, z ní pak ve finále udělal ještě silnějšího člověka.

Byť necelé tři měsíce před startem sezony Gabriela Koukalová trénuje kvůli svalovým obtížím jen natolik, kam ji bolavé tělo povolí, věřím, že i tyhle s obtíže s lýtky a achilovkami před startem své nejdůležitější sezony v kariéře překoná.

Akutálně je pod dohledem odborníků, v každodenním kontaktu s fyzioterapeutem Romanem Karpíškem i po návštěvě u experta profesora Pavla Koláře. I teď na Dachsteinu se o ní stará fyzioterapeutka Hana Karpíšková, která ji každý den pomáhá s rehabilitacemi bolavých nohou.

Chce se tak říct, že ještě dobře, že ji tyto potíže postihly dlouho před sezonou a měla čas je za prvé poznat a za druhé snažit eliminovat. Řešit něco takového naopak uprostřed sezony byl pořádný průšvih.

Sezona ji sice opticky začíná již v listopadu, pro ni ale ten hlavní vrchol, k němuž směřuje veškerou svou energii, přichází až později v únoru. Při návratu zpět do kondice ji navíc může pomoci dobrý základ z minulých let, obecně má mistryně světa ze sprintu dobře natrénováno.

Byť se tedy zprávy o aktuálních potížích Koukalové nečtou nejlépe, věřím, že je stále ještě čas nejen k uzdravení, ale i vrácení do formy. Olympiáda je tak silná motivace, že ona jistě svou kůži zadarmo nedá.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud