Ivo Pospíšil
15. dubna 2018 • 13:10

Palčivé otázky kolem Koukalové: Utrpí její image? Vzal by ji tým zpět?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pobořila image českého biatlonu, kterou sama pomáhala stavět. Píše o své bulimii, averzi k bývalému trenérovi, střetech s Veronikou Vítkovou… Kniha Gabriely Koukalové „Jiná“ je třaskavé čtení, které se svou otevřeností v řadě témat vymyká běžným standardům. Neublíží však nakonec hlavně jí samotné? Tady jsou odpovědi na ŠEST nejpalčivějších otázek, které se z té hrnoucí tsunami rodí.



1. Proč knihu vydala?

Na jednu stranu, proč ne? Za 28 let toho zažila hodně. Vítězka SP, zlatá medailistka z MS… ale též žena, která chtěla dle svých slov dál inspirovat – zbořit například mýtus o bulimii a pomoci mladým sportovcům. Za to jí patří uznání! Syrovou kritikou zákulisí týmu či rozebíráním intimních věcí ze soukromého života na hraně (možná i za ní) už ale řadu lidí pobouřila.

A jako by tím svou snahu o pozitivní přínos nešťastně překryla. Před pár měsíci psala předmluvu k biografii Martina Fourcada, který ve své knize mířil sportovnější cestou. „Jiná“ je spíše life-stylovější. A kontroverznější, což mohlo být umocněné i frustrací z poslední olympijské sezony, do níž ze zdravotních důvodů nenastoupila. Je zřejmé, že sportovní chuť, jež ji v biatlonu vždy hnala k výhrám, Koukalovou aktuálně opustila.

Má to být vnímáno jako spálený most za minulostí? Spíš jako zmatek… vždyť řadě lidí (rodičům, Ondřeji Rybářovi či Jiřímu Hamzovi), do nichž se v jednu chvíli opírá, v druhé zase děkuje.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud