Jakub Hlaváč
22. září 2015 • 23:15

Odmítání hokejové Ligy mistrů? Fanoušci mohou litovat

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zůstaň, jaký jsi... Řepku hráči žerou, bude výborný trenér, předpovídá Páník
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Asi si pamatujete, jak báječné byly bitvy týmu Lev Praha v play off KHL na jaře roku 2014. Na parádu ve finále kontinentální ligy se sjížděli diváci z půlky republiky. Jakkoliv tuhle soutěž dlouho odmítali. A brzy pak litovali, že se rozhoupali pozdě. Jejich najednou milovaný klub skončil.



S Champions Hockey League je to podobné. Diváci ji ještě nepoznali, české kluby v ní velké úspěchy nezaznamenaly. A tak fanoušci přichází o kvalitní podívanou, které se extraliga může mnohdy rovnat je stěží.

Pokud dostane CHL šanci, pokud ji kromě hokejové krásy ozdobí i plné tribuny, může se stát velmi atraktivním produktem. Až jednou bude v NHL zářit jistý Auston Matthews, možná také bude řada hokejových fajnšmekrů litovat, že včera zůstala doma. Tak jako tomu bylo se Lvem.

Dokola se opakující tuzemské souboje mají náboj rivality, pochopitelně. Ale mezinárodní klání obvykle nabízí zajímavé srovnání. Srovnání české kvality s tou zahraniční. Švédi, Finové či Švýcaři přijíždí s reprezentanty na soupiskách, ukazují svůj styl hokeje.

Samotné kluby ovšem také musí nejprve něco Evropě předvést. Tak jako musel Lev. Dokud se dokážou probojovat do pozdějších kol vyřazovacích bojů, tak diváky nepřesvědčí, že jejich návštěva má smysl.

Že jejich přítomnost a hlasivky pomohou k velkému úspěchu.

Návštěvnost na zápasech Ligy mistrů

Vídeň Capitals - Verva Litvínov - 2 400 diváků

HC Sparta Praha - ZSC Curych Lions2893 diváků

Třinec - HV71 Jönköping - 2 112 diváků

HC Vítkovice Steel - Tappara Tampere - 4 057 diváků

Bílí Tygři Liberec - Linköping HC - 1993 diváků

Fanoušků bylo na utkání Sparty s Curychem poskrovnu
Fanoušků bylo na utkání Sparty s Curychem poskrovnu

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud