Jakub Konečný
10. července 2013 • 11:33

Když dojde k válce mezi Kadlecem a Spartou, prohrají obě strany

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:1p. Bruins slaví postup! Pastrňák rozhodl v prodloužení
Jarolím: Překlenovací kouč, to lišák Koubek nemyslel vážně. Šádek je pojistka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Václav Kadlec sice dementoval silná slova, která mu do úst vložil německý deník Bild, nicméně to hlavní netají. „Bundesliga mě láká,“ přiznává útočník Sparty Praha bez vytáček. Důvodů, proč by tak rád přijal nabídku Eintrachtu Frankfurt, je hned několik. A pádných.



Má za sebou životní sezonu, v níž nastřílel čtrnáct ligových gólů, prosadil se i v Evropské lize a navrch triumfoval v soutěži deníku Sport o krále ligových trávníků.

Na Letné už je pět let, což z něj dělá služebně nejstaršího hráče největšího tuzemského klubu, takoví Juraj Kucka či Bony Wilfried dostali zelenou po mnohem kratší době.

Kadlec navíc už jednu hořkou zkušenost tohoto druhu udělal. Když za něj v létě před dvěma roky nabízel Arnhem 150 milionů korun, už se viděl v holandské Eredivisie. Jenže Sparta nechala spadnout lukrativní nabídku pod stůl a hráč s číslem 14 pak prožil rok ďábla, v němž musel na dvě operace. Konečně je mu už jedenadvacet. Ano, už, fotbalový trh je v tom neúprosný. Kadlec zkrátka už není nadějný teenager, ale spíš fotbalista, u kterého manažery velkých evropských klubů bude s přibývajícím časem zarážet, proč ještě kope českou ligu.

Dravý útočník prostě připomíná pendolino, které jezdí na lokálních trasách. A chce co nejdříve na jednu z hlavních evropských tratí.

Jenže stejný cíl má i Sparta, která Kadlecovy góly potřebuje kvůli postupu do základní skupiny Evropské ligy. A rovněž její jednání dává smysl. Hráči nabízí prodloužení smlouvy, která končí za rok, aby měla co nejkomfortnější vyjednávací pozici s případnými zahraničními zájemci. Teprve poté, co si svůj drahokam pojistí, je letenský klub ochoten jednat o jeho prodeji.

Sparta ani hráčův agent Pavel Paska však zatím společnou řeč nenašli, byť obě strany ujišťují, že je to jejich společným zájmem. Paska slibuje, že jeho klient jako volný hráč z Letné neuteče. A zástupci klubu naopak tvrdí, že nehrozí odstavení vzpurného hráče mimo první tým. Válka prý nepadá v úvahu – a to je v celém zapeklitém případu první slibná zpráva. Pokud by totiž ke sváru došlo, prodělali by na tom oba – hráč i klub.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud