Jakub Konečný
23. ledna 2017 • 13:45

Droppa u dna druhé turecké ligy? Špatná vizitka pro hráče i reprezentaci

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál ŽIVĚ s fanoušky: Žluté ohrožení? Priske teď už nikoho šetřit nebude
Roboti místo trávníkářů? V bundeslize už tréninková hřiště sečou i automaticky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejsledovanější sága zimního přestupního termínu dospěla k očekávanému rozuzlení. Záložník Lukáš Droppa, který se cítil na bundesligu, měl nabídky ze Španělska, odmítl třeba kyperský APOEL Nikósie a v žádném případě nechtěl hrát o záchranu, podepsal smlouvu v Bandirmasporu, patnáctém týmu druhé turecké ligy, který má na sestupovou příčku náskok jediný bod.



Na Lukáši Droppovi se mi kromě jeho fotbalových kvalit líbí, že má svůj názor – a nebojí se jej říct. To je v českém fotbale vzácnost. Někdy svými výroky sice osciluje mezi Broukem Pytlíkem a Baronem Prášilem, čímž spoustu lidí dráždí, ale to je jeho věc.

Pro český fotbal jsou důležitější poselství, která z jeho rozhodnutí kývnout neznámému druhotřídnímu tureckému klubu plynou. Je jich několik – a ani jedno přitom nepatří mezi příznivé.

Když Droppa rozvázal svou smlouvu v ruském Tomsku, stal se volným hráčem, což v kombinaci s čerstvě nabytým statutem českého reprezentanta vypadalo jako voucher na báječné angažmá. Vždyť je v sedmadvaceti v ideálním věku, zdravý, takový jedinec musí být přece na hráčském trhu mimořádně atraktivní zboží.

Přestup do Bandirmasporu vypadá v této souvislosti jako špatný vtip. A hodně mizerná vizitka pro český národní tým, když jeho člen, který je k mání bez odstupného, nedostane za několik týdnů lepší nabídku.

Když už je řeč o reprezentaci, Droppa se z ní tímto krokem automaticky a dobrovolně vyřadil. Těžko si představit, na základě čeho by trenér Karel Jarolím dával nadále přednost hráči ze zachraňujícího se celku druhé turecké ligy třeba před konkurenty, kteří na jaře budou hrát Evropskou ligu. To už by opravdu těžko obhajoval...

Svérázný fotbalista svým rozhodnutím ukázal, že před sportovními ambicemi dává přednost financím, peníze jsou pro něj vždy až na prvním místě. Jenže právě kvůli tomuto žebříčku hodnot paradoxně nedostal ve svých dvou předchozích angažmá v rumunské Pandurii a ruském Tomsku ani floka, přičemž stejná nepříjemnost ho může potkat i do třetice v Turecku.

A to by teprve byla pointa tohoto pozoruhodného fotbalového příběhu.

Droppa: Při EURO jsem kamarádům ze srandy říkal, že se chystám až na MS
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud