Jakub Konečný
26. srpna 2018 • 18:01

Plzeň rovná se Krmenčík. Pokud chce Slavia uspět, musí číslo 15 eliminovat

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

„Hrál dobře. Ukazuje, že je pro Plzeň momentálně hodně důležitý hráč.“ Takhle suše zhodnotil kouč Pavel Vrba výkon Michaela Krmenčíka, který svým hattrickem pomohl rozsápat nebohou Mladou Boleslav (6:1). Z taktických důvodů neřekl úplnou pravdu. Reprezentační útočník je obhájce titulu totiž momentálně absolutně nepostradatelný.



Kolik týmů ve FORTUNA:LIZE stoupá a padá s výkonem jednotlivce? Určitě Příbram, kterou táhne Jan Matoušek. A pak také Plzeň, která se opírá o výkony a především góly Michaela Krmenčíka.

Ne náhodou, ale spíš logicky jde o dvě největší (a možná jediné) hvězdy soutěže. V čem tkví největší síla obhájce titulu, je jasné. Stačí se podívat na tabulku střelců. Stejně jako v minulé sezoně jim kraluje Krmenčík.

Jasně, všechny tři góly proti Mladé Boleslavi mu krásně a nezištně připravili ideálními přihrávkami spoluhráči, nicméně kvalita a význam hráče s číslem 15 pro Viktorii je zcela nezpochybnitelná.

Pro soupeře představuje trvalou hrozbu, dal víc než polovinu všech gólů celého týmu. Kdyby Krmenčíka sudí Radek Příhoda v neděli za přišlápnutí boleslavského stopera Matěje Chaluše vyloučil, jela by Plzeň příští sobotu do Edenu značně oslabená. 

Ubránit svérázného útočníka, to bude pro Slavii klíč k případnému úspěchu.

SESTŘIH: Plzeň - Mladá Boleslav 6:1. Demolici řídil Krmenčík
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud