Jan Denemark
1. června 2022 • 11:08

Tým je hlavní, Vránův výkon ne. Bronzová medaile důkazem

Autor: Jan Denemark
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

POZNÁMKA JANA DENEMARKA | Pravda je taková, že se na výkony Jakuba Vrány hledí daleko pozorněji než na jiné. Může za to jeho velký střelecký talent, kterým mnoho jiných českých hokejistů neoplývá. A neshody s trenéry na předchozích dvou šampionátech i skutečnost, že se mu ani nyní ve Finsku herně nedařilo. Hlavně poslední fakt jako sněhová koule nabaluje další negativní tlak na osobu kanonýra z Detroitu. Vrána ale koneckonců patří do sestavy, která vybojovala po deseti letech medaili z mistrovství světa, tak je to třeba brát.



Výkony čísla „13“ hlavní nejsou, ty týmové ano. A právě Vrána, především po příjezdu Davida Pastrňáka, začal viditelně hrabat i v činnostech, které mu vlastní nejsou. Makal dozadu, rval se o kotouče, občas se srazil u mantinelu. Byla na něm znát velká chuť pomoci k úspěchu i jinak než napnutými sítěmi branek.

Tohle nastavení objektivně celému týmu pomohlo. Když se mu podaří na příštích šampionátech začít turnaj od první minuty v tomhle myšlení, přijdou daleko dřív i osobní úspěchy v podobě branek a bodů. Jsem o tom přesvědčený.

Vrána vlastně neměl jinou možnost než přístup změnit. Ani v nejelitnějších týmech se do prvních dvou útoků nevejdou všechny hvězdy. Někdo prostě musí přijmout roli, která mu tolik nevoní. Ideální příkladem budiž třeba olympijský výběr Kanady. Ne snad, že by Jalonenův soubor měl podobnou sílu, ale i v celku javorového listu musí absolutní světová špička upozadit ego a čísla ve statistikách a dát ho všanc celkovému prospěchu.

Vrána to svedl, což mu slouží ke cti. Nikomu nebude vadit, že se na turnaji trefil jedinkrát. Hlavní je kov, který jemu a jeho parťákům visí na krku.

Přílet bronzových hrdinů. Snad nebudeme čekat dalších deset let, věří Hertl
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud