Jan Jaroch
27. září 2013 • 13:03

Nepřehlédnutelná proměna. Návrat „staré Petry“ se o krok přiblížil

Autor: Jan Jaroch
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nejlepší střelec se nedostal ani do Brna… Osmnáctka na baru?!
Životní den pro Vadlejcha? Jsem na nejvyšší úrovni, říká. Ale chce pomoc
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nebylo by na místě přeceňovat jeden povedený turnaj. Nelze si však nevšimnout proměny, kterou Petra Kvitová od US Open ukazuje. Odměnou za postup do finále v Tokiu jí je návrat do top 10 a především dobrý pocit, který musí ze své hry po delší době opravdu mít.



Ve čtyřech zápasech v Tokiu zdolala juniorskou jedničku Belindu Benčičovou, osmnáctiletou Madison Keysovou, která je pokládaná za největší americký talent od dob Sereny Williamsové, dvojnásobnou grandslamovou šampionku Světlanu Kuzněcovovou a také legendu Venus Williamsovou.

To jsou skvělé skalpy, ještě povzbudivější je však tenis, který Kvitová předvádí. Už z něj nebolí oči, není upracovaný a plný třísetových přetahovaných.

Wimbledonská šampionka prokazuje velké pohybové zlepšení, o to jistější a agresivnější je také při úderech, servis jí funguje a tím pádem je i silnější v hlavě.

V semifinále s Venus zase ukázala tvář šampionky. Ve třetí sadě ztrácela proti obrozené Venus 4:5 a 5:6. Dvakrát podávala na udržení v zápase, dvakrát game zvládla čistou hrou a v tiebreaku povolila Venus kosmeticky upravit skóre až za stavu 6:0. Předvést nejlepší tenis v nejdůležitějších chvílích je znak šampionů a Petra toho byla znovu schopná.

Jak je to možné? Po US Open zahájila přípravu s novým kondičním trenérem Markem Všetíčkem a už pouze dva seznamovací týdny nesou takové výsledky.

Od první chvíle jsem tomuto spojení věřil a nyní věřím ještě víc. Pokud je Kvitová připravená, projeví se i dobrá práce, kterou s ní dělá tenisový kouč David Kotyza. Jistě, Tokio může být jen prvním euforickým záchvěvem z nově započaté práce.

Je zřejmé, že Kvitovou i její tým ještě čeká běh na dlouhou trať a potřebují čas. Je však také evidentní, že vše jde konečně dobrým směrem.

Finále obřího podniku v Tokiu (čtvrté v sezoně), návrat do desítky i mílový krok na Turnaj mistryň do Istanbulu jsou toho jasným důkazem.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud