Jan Jaroch
7. července 2015 • 05:00

Nový vítr přestal foukat? Berdychovy výkony jsou alarmující

Autor: Jan Jaroch
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

„Teď pod novým týmem maká, snaží se. A hraje v euforii. Ale jsem zvědavý, jestli mu to vydrží celou sezonu.“ Tenhle melbournský výrok jednoho z insiderů českého tenisu mi v pondělí rezonoval v hlavě, když Tomáš Berdych až ostudně snadno odevzdal osmifinále Francouzi Gillesu Simonovi.



Do května hrál životní sezonu, málem porazil Djokoviče v parádním finále monackého turnaje. Vítězil jako stroj a ač na žádný turnajový titul nedosáhl, získal si respekt. Zase se o něm začalo mluvit jako o černém koni grandslamů.

Minulý čas je na místě. V posledních týdnech, od začátku Roland Garros po včerejší zoufalé představení, si neudělal dobrou reklamu. Jistě, vyhrávat může jen dechovka, propad Berdychových výkonů i fakt, že se s posledními dvěma grandslamy loučil po opravdu špatných výkonech, jsou ale alarmující znamení.

Stejně jako jeho tenis. Bylo tak osvěžující sledovat ho v prvních měsících roku, kdy se vrátil do role agresora a přísnou hrou dělal body. Dnes tvrdí, jak se zlepšil fyzicky a asi na to i hřeší. Znovu běhá jako indián po základní čáře a pouští se do zbytečně dlouhých výměn, kdy by měl spíš útočit. S takovou grandslamové štěstí těžko najde. Jakoby nový vítr přestal foukat a vše se vracelo do starých kolejí.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud