Jan Jaroch
28. května 2016 • 12:00

Černý pátek v Paříži? Tohle nebyly bezduché odchody, těšme se na Wimbledon

Autor: Jan Jaroch
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Prokleté trojky. Všechny tři české tenistky vypadly ve třetím kole Roland Garros. Po třísetových zklamáních. Splín by na ně však sednout neměl.



Lucie Šafářová se sesune po neobhájeném finále na chvost třetí desítky žebříčku. Možná i hůř. No, a co? Vždyť ještě před měsícem měla v kolonce letošních výher nulu a po nemoci šla od porážky k porážce.

Včera vypadla jako královna. Na centrkurtu, se Sam Stosurovou po třísetové bitvě, v níž do poslední chvíle nebylo jasné, která ze slečen bude šťastnější. Na kurtu sice chyběla „Šafi2015“, taková ale ani vzhledem k okolnostem být nemohla. Tenhle duel jí však pomůže, aby se zase přiblížila někdejší formě.

Petra Kvitová dostala dva kanáry, ale ani na moment jste na ní nepostřehli, že by duel, v němž stála příroda proti ní, zabalila. Znovu chce moc uspět, emotivně hovoří o znovunalezení vášně pro tenis. V takovém rozpoložení jsem ji už dlouho neviděl. To se jednou musí projevit.

A Barbora Strýcová byla prostě Barborou Strýcovou. Ve sprše musela strávit alespoň půl hodiny, než smyla antuku, jež se na její tělo po všem tom ježdění po zadku nalepila. Divá Bára dřela na kurtu Suzanne Lenglenové jako mezek, nasazené dvojce Agnieszce Radwaňské vzala poprvé v životě alespoň set. Konečně letos zlomila svůj komplex z Roland Garros a ve třiceti potvrdila, že se opět dere vzhůru.

Ne, tyhle tři české dámy předvedly všechno jiné než bezduché odchody.

A víte, co mají ještě společného?

Předloni se všechny potkaly ve čtvrtfinále Wimbledonu, trávu mají za svůj zamilovaný povrch. Těším se na něj, protože co bylo černým pátkem v Paříži, může být už za měsíc zcela jinak.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud