Jan Jaroch
5. července 2017 • 23:30

Pohádka, která se líp čte, než píše. Návrat Kvitové není hotový

Autor: Jan Jaroch
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tak rychle a úspěšně se Petra Kvitová změnila z těžce zraněné pacienty v tenisovou vítězku, že bylo snadné zapomenout, čím vším si prošla. Porážka po šesti vyhraných zápasech ve 2. kole Wimbledonu je významnou připomínkou, že stále pracuje na nesmírně obtížném comebacku a nikdo neví dne ani hodiny, co se může stát.



Nemá smysl si lhát, stále není v extra kondici, protože během pauzy pracovala především na posílení těla a prevenci před zraněními, k nimž byla po pěti měsících bez tenisu náchylnější. Jako připomínka může sloužit Maria Šarapovová, jež se vrátila z dopingového trestu a zranila se.

Stále není pro Kvitovou normální, že je zpět v zápasovém zápřahu a shonu profesionálního tenisu, do kterého naskočila v polovině sezony. Na rozdíl od ostatních hráček jí chybí zápasová praxe, emociálního vypětí měla za poslední měsíc tolik, že by stačilo na deset let. I to se může podepsat na její imunitě.

Petra je zpátky a raduje se z toho, zároveň je pro ni každý den velmi vysilující. „Vlastně jsem ráda, že už je travnatá sezona za mnou,“ řekla znaveně po vyřazení. Její návrat je pohádka, která se snáz čte, než autorce píše. Příběh je to stále nesmírně krásný i po Wimbledonu 2017.

Petře Kvitové lékařky na kurtu dokonce měřily tlak...
Petře Kvitové lékařky na kurtu dokonce měřily tlak...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud