Jan Jaroch
24. ledna 2018 • 14:35

Předvedl Berdycha? No a co, o grandslam už tu nejde. I proto uspěl

Autor: Jan Jaroch
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tomáš Berdych se dostavil o půl hodiny později, ale nakonec přišel. Ironickým tweetem komentoval jeden známý zahraniční novinář průběh prvního setu čtvrtfinále Australian Open s Rogerem Federerem, během nějž po skvělém startu přišel nejlepší český tenista o vedení 5:2 a navzdory dvěma setbolům i o celé, nutno říci klíčové, dějství.



Ano, šlo znovu o důkaz, že Berdychova psychika je prostě na takové zápasy až příliš křehká a ve spojení s horším pohybem (vzhledem k jeho postavě pochopitelným) jasným handicapem proti nejlepším. Vždyť v zápasech s nimi selhává s takovou pravidelností.

K současné situaci by se slušelo podotknout – no a co? Tomášova kariéra už není o nahánění grandslamového vítězství, tenhle sen už jsem já osobně pohřbil a mám pocit, že on sám o něm mluví jen proto, že se to od něj čeká.

Teď jde o to, aby borec z 20. místa žebříčku, vracející se po velkých problémech se zády, nespadl až příliš rychle příliš hluboko. A v tomhle v Melbourne odvedl svou práci naprosto skvěle.

Čtyři zápasy za sebou vyhrál po víc než půl roce, hned první měsíc nové sezony si triumfy nad Del Potrem a Fogninim podpořil pocuchanou sebedůvěru. Hrál velmi solidně, na úrovni top 10, k níž se posune o čtyři místa blíž. Když jsem před Australian Open studoval los, čtvrtfinále pro Berdycha, který dokázal ještě před Vánoci prohrát na extralize s Janem Šátralem, mi nepřišlo reálné.

Ale Tomáš udělal v Melbourne Berdycha i v opačném směru. Ukázal svoji výdrž a kvalitu, s níž se tak dlouho držel na špici. To je jeho výhra.

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud