Jan Jaroch
Premium
4. července 2018 • 04:30

Kvitovou ničí komplex z grandslamu. Ochromuje ji touha, jak z toho ven?

Autor: Jan Jaroch
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
Draft NFL bude honbou na quarterbacky, můžou být hvězdy i propadáky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Největší favoritka Wimbledonu nevyhrála v Londýně ani zápas. Krach s Běloruskou Aleksandrou Sasnovičovou 4:6, 6:4, 0:6 je pravděpodobně nejpřekvapivější porážkou kariéry Petry Kvitové. Na grandslamových turnajích má letos copatá slečna bilanci 2:3, všude jinde 36:5. Proč to tak je a co s tím udělat?



Od druhého wimbledonského titulu zapsala Kvitová na grandslamech jen dvě čtvrtfinále, což je za čtyři roky snažení na hráčku jejího kalibru hrozivý výsledek. 

Odevšad vyskakují důkazy ukazující na bolestivý problém v pokročilé kariéře bohem nadané levačky: na turnajích, kde je v sázce nejvíc, je poloviční a poráží se často sama. Sama sobě je největší soupeřkou. Ochromuje ji tréma, spalující touha zase něco velkého vyhrát. „Bohužel chci až moc,“ uznává opakovaně. Naposledy včera v upřímném pozápasovém rozhovoru.

S mentálním koučem musí přidat

Do Londýna přijela s formou jak zvon, s nejvíce tituly i vyhranými zápasy ze všech na světě. Vítězí na velkých turnajích, kde je stejná konkurence. Jenže z posvátného All England Clubu, kde své jméno vytesáváte nejhlouběji do historie, odcestuje jak nezvedená školačka. Po porážce od nadšeně hrající Bělorusky Sasnovičové, která letos vyhrála svůj první zápas na trávě.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud