Jan Jaroch
9. září 2018 • 19:04

Supermáma Serena podlehla svému zbožštění. Ve finále ztratila soudnost

Autor: Jan Jaroch
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bylo by trochu laciné utahovat si z hysterických výstupů Sereny W. během finále US Open. Kdo z nás se někdy při sportu nechoval jako idiot, ať zvedne ruku. Pojďme se pokusit vžít do kůže tenisové legendy.



Tento týden spustila společnost Nike novou reklamní kampaň, jejíž hlavní tváří je Colin Kaepernick, hráč amerického fotbalu, který na protest proti postavení černochů ve společnosti a policejním vraždám začal s předzápasovým klečením při americké hymně. Musíš v něco věřit, i když to znamená obětovat všechno ostatní – tak zní slogan kampaně, jejíž tváří je i Serena.

Těžištěm jejího boje je ten za rovnoprávnost žen a mužů. Po prohraném finále tvrdila, že rozhodčí praktikují dvojí metr a že co jí neprošlo, by třeba Djokovičovi tolerovali. „Že jsem si tím musela projít je příklad pro další emotivní ženy, které se chtějí projevit a být silné. Možná i díky dnešku jim to bude dovoleno,“ prohlásila.

Williamsová je bez debat úžasná sportovkyně, která rok po porodu a ve skoro 37 letech svedla dvakrát to, co Petra Kvitová s Karolínou Plíškovou , tedy hráčky na vrcholu sil, letos nedokázaly. Zdá se však, že supermáma natolik uvěřila svému zbožšťování, až začíná ztrácet soudnost.

Při finále reagovala především jako povýšená a arogantní hvězda, moc dobře si vědomá svého ohromného vlivu. Pokusila se zastrašovat rozhodčího, jenž jí naprosto správně a v rámci pravidel klepnul přes prsty.

Pokud by se soustředila na přestřelku s Ósakaovou a ne na tu s Portugalcem na umpiru, měla šanci. Jenže nahánět v jeden čas titul a zároveň bojovat za genderovou vyváženost, to už člověk fakt neví, kam má dřív skočit. Williamsová se rozsypala a pokazila mladé Japonce, pro kterou je vzorem, zážitek z prvního grandslamového titulu.

A na lavici obžalovaných by měli usednout i tenisoví mocipáni. Na WTA Tour je povolené koučování, trenéři docházejí za hráčkami až na kurt. A na grandslamu jedno gesto, které tenistka ani neviděla, tak dramaticky ovlivní celé finále? Úplný nesmysl.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud