Jan Jaroch
31. května 2019 • 16:50

Utopená a poražená. Kosa jménem Karolína Plíšková padla na kámen

Autor: Jan Jaroch
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Viděno optikou žebříčku, šlo o překvapení. Ale reálně? Ne moc velké. Petra Martičová, osmadvacetiletá rodačka ze Splitu, byla ostrým losem na třetí kolo. A světová dvojka Karolína Plíšková v tomhle testu, při němž se pro ni mohlo Roland Garros 2019 lámat do pozitivna, propadla.



Martičová letos sesbírala už 14 antukových výher, nejvíc z celé armády tenistek na WTA Tour. Šampionka Istanbulu, semifinalistka z Charlestonu, římská čtvrtfinalistka. Na oranžové drti letos už pokosila Muguruzaovou, Kerberovou, Bencicovou, Vondroušovou a teď i Plíškovou .

Česká tenistka se utopila v závějích antuky na Chatrierově stadionu. Povzdechla si, že zrovna největší pařížské kurty jsou nejpomalejší, což významně sabotuje její hru. Ani nemluvě o líných a tupých míčích. Před dvěma měsíci utloukla KP Martičovou na miamském betonu 6:3, 6:4, tentokrát bylo vše naopak.

Soupeřku při výměnách skoro nedokázala propálit, čím víc tlačila, tím víc chybovala (nakonec 28 nevynucených chyb). V pátek potřebovala o mnoho lepší výkon, aby mohla ze zrádné pasti vyklouznout nepolapena.

A tak se zabalí a z pronajatého domku kousek u náměstí Porte d´Auteuil poštráduje na další štaci. Do antukového grandslamu dala vše, přivezli si s sebou celou armádu – trenérku, kondičáka, vyplétače, fyzioterapeuta, manžela. Udělala vše, co bylo k úspěchu potřeba. Ani osmadvacátý životní pokus o grandslamový titul se nevydařil.

Nezbývá než sklonit hlavu a systematicky pracovat dál. A v tomhle je Plíšková skutečně dobrá, někteří ji díky tomu přirovnávají k Ivanu Lendlovi . A z wimbledonské trávy budou tenisáky znovu skákat přívětivě rychle…

Karolína Plíšková nestačila na Roland Garros na Chorvatku Petru Martičovou a v Paříži končí před branami osmifinále
Karolína Plíšková nestačila na Roland Garros na Chorvatku Petru Martičovou a v Paříži končí před branami osmifinále

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud