Jan Jaroch
Premium
19. září 2021 • 12:16

Zlidštění (D)jokera! Z nejméně milované superstar do záplavy lásky

Autor: Jan Jaroch
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zprvu to byla především slovní hříčka: Joker – Djoker. Novak Djokovič, tenhle mladík s havraními vlasy a uhrančivým pohledem, chtěl hlavně bavit. Když na jaře roku 2007 vyhrál coby devatenáctiletý teenager bez ztráty setu turnaj v Miami, jenž má prestiž pátého grandslamu, šprýmoval jak Monty Pythonův létající cirkus. „Řekl jsem si, že risknu forhend, a když nevyjde, rozmlátím raketu. Raketa měla štěstí,“ culil se při popisu mečbolu ve finále proti Guillermu Caňasovi, které opanoval 6:2, 6:3, 6:4.



Ano, tak dávno to je, finále turnajů série Masters se hrála ještě na tři vítězné sety.

Ale vraťme se zpět do Key Biscayne, kde už se miamský turnaj dlouho nekoná.

Ano, tak dávno to je.

Kanárkové tričko i nátepníky hodil srbský mladík do hlediště, raketu dal jedné mladé dívce u kurtu. „Rozdal bych se ze všeho. Hodil bych lidem boty i trenýrky. Ale podíval jsem se na kamery a řekl si, že to není nejlepší nápad,“ řehtal se Djokovič, jenž slavil na kurtu stejně velkolepě. Diváky hecoval ještě k většímu aplausu a z amplionů vyhrávala Princova hitovka Let´s go crazy. Tak dávno už to je…

Od té doby Djokovič vyhrál osm desítek dalších titulů, z toho dvacet grandslamových. Jako vetřelec se roztáhl ve světě, kam ho nikdo nezval. A ani ho nikdo nepotřeboval. Vždyť tu byli dva hrdinové, jejichž jména začínají na R – Roger a Rafa. Kolik ti toho mohli navíc vyhrát, nebýt tohohle chlápka z Kopaoniku! Kdyby se radši držel lyží, na nichž začínal, udělal by lépe, mysleli si asi během poslední dekády mnozí příznivci dvojky R+R.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud