Jan Malý
30. března 2015 • 11:36

Vyprodáno? Ani náhodou. Pokus s drahými lístky na Lotyšsko nevyšel

Autor: Jan Malý
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Fantastický Priskeho trojzubec, nové Bazaly, nastoupí Preciado do derby?
Nahlédněte do kabiny Třince: kdo sbírá auta a kdo by mohl být ekonom. Kacetl je...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vyprodaný stadion na národní tým proti Lotyšsku, to byl cíl fotbalové asociace. Čtyři výhry ze čtyř předchozích zápasů v kvalifikaci o postup na EURO 2016 vytvářely pro euforii a divácký zájem ideální podmínky. Jenže nakonec zůstalo jen u snu, v sobotu v Edenu oslňovalo hráče plno prázdných červených sedaček.



Důvodů pro příchod jen 13 722 diváků je víc. Asociace neodhadla své potřeby, a tak někteří z těch, jež od ní lístek měli, nepřišli. Ovšem i fakt, že ve volném prodeji zůstalo okolo tisíce lístků, vypovídá o tom, že ani mezi fanoušky přehnaný interes nepanoval. Takhle tedy euforie rozhodně nevypadá. Ta je ve chvíli, kdy lidé u pokladen nocují a čekají dlouhé hodiny na to, aby si lístek mohli koupit.

Tady je na vině mimo jiné neadekvátní cena vstupenek. Asociace kalkulovala s tím, že se parádní vstup do kvalifikace odrazí v dychtivosti lidí vidět a povzbudit Rosického a spol. v dalším kvalifikačním dobrodružství, a proto se odvážila nasadit vysoké ceny. Vstupenky se prodávaly za 590, 990 a 1490 korun. A tohle ne všichni fandové skousli.

Vyprodaný Eden? Na zápas s Lotyšskem českou reprezentaci hnalo do útoku necelých čtrnáct tisíc fanouškůFoto repo: video

V Česku to totiž asi nikdy nebude jako ve velkých fotbalových zemích jako třeba v Anglii a Německu, kde se primárně chodí na domácí tým. V tuzemsku je atraktivita soupeře důležitá a na mužstvo typu Lotyšska budou fotbaloví příznivci jen těžko ochotni zaplatit velký peníz. Vždyť třeba i na Nizozemsko byly nejlevnější lístky cenově přívětivější než na Lotyšsko.

Ceny lze porovnat. Na Nizozemce, kteří několik týdnů předtím v létě vybojovali bronz na mistrovství světa, se lístky prodávaly za 490, 890, 1390 a 1990 korun. Přidejme Island, proti němuž se hrálo v Plzni – 390, 690 a 990 korun.

Proti Lotyšům tak pokus o „zpeněžení“ snového rozjezdu kvalifikace nevyšel a na asociaci jsou si toho vědomi, a proto už napříště cestou předraženého vstupného nepůjdou.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud