Jan Malý
5. října 2018 • 00:04

Slavia v Rusku ukázala, že jde správným směrem. To je cennější než bod

Autor: Jan Malý
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z PETROHRADU | Těžko vybrat, co je lepší. Vyhrát po nuzném výkonu jako Zenit, nebo prohrát po velmi kvalitním představení jako Slavia? Porážka 0:1 ve druhém kole Evropské ligy bolí a neměla přijít, na druhou stranu si červenobílí ověřili, že dál postupují zajímavým a správným směrem. A to je momentálně cennější, než kdyby se v Petrohradu protrápili k nějakému bodu.



Slavia věděla, co chce hrát, jak se chce v Rusku prezentovat. Byla aktivní, odvážná, Zenit svým napadáním nutila k chybám, svírala ho. Favorita, dá se říct, jasně přehrála. A je jedno, v jakém aktuálním rozpoložení ruský obr momentálně byl, či jak k zápasu přistoupil.

Tým vedený trenérem Jindřichem Trpišovským se staral hlavně sám o sebe, a to, že dokáže herně dominovat nad momentálním lídrem ruské ligy, je povzbuzující. Ano, neproměňování šancí je mrzuté, a jak se opět potvrdilo, v Evropě se na to v drtivé většině případů doplatí. 

Ale nejdůležitější je, že Slavia má svůj styl, dokáže se do šancí dostat. Z dlouhodobého hlediska se totiž úspěch dostaví díky dobré hře a kvalitnímu výkonu a ne po hře na náhodu a pasivitě. Je jasné, že klub z Edenu na své cestě zůstane. Smutná porážka nikoho neodradí, to bylo z vyjádření Trpišovského a jeho hráčů po zápase jasně cítit. Je to dobře.  

Červenobílí si v Petrohradu potvrdili to, co naznačili v evropské konfrontaci už předtím proti Bordeaux. A sice, že na postup z této skupiny jednoznačně mají. Dokonce by byla velká škoda, kdyby jim utekl. Ale pokud se budou dál prezentovat jako v Rusku, nemusejí mít obavy.

Brankář Slavie Ondřej Kolář zasahuje v utkání proti Zenitu Petrohrad
Brankář Slavie Ondřej Kolář zasahuje v utkání proti Zenitu Petrohrad

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud