Jan Malý
17. září 2019 • 23:30

Bravo, Slavie. Je potěšení vidět, když český tým takhle hraje

Autor: Jan Malý
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zůstat svá, vystupovat sebevědomě, zvládnout další level obtížnosti v Evropě. To byly výzvy a úkoly pro Slavii před náročnou prověrkou v Lize mistrů na půdě Interu Milán. Týmu, který se přes léto výrazně posílil a do italské ligy vlétl třemi výhrami a stoprocentním bodovým ziskem. Výsledek? Parádní výkon regimentu trenéra Jindřicha Trpišovského.



Kouč Jindřich Trpišovský před utkáním na Interu Milán mimo jiné prohlásil, že chce na bájném San Siru se svým týmem dál budovat respekt a značku Slavie. Červenobílé partě se to povedlo skoro dokonale. Po výborném představení sahala po senzační výhře, o kterou přišla až v nastaveném čase. Škoda, ale jinak se sluší říct – bravo. Je potěšení sledovat, když český tým takhle hraje.

Slavia plynule navázala na své povedené výkony z minulé sezony v Evropské lize. A zvládá zvyšující se úroveň soupeřů jako v počítačové hře, jak trefně přirovnal Trpišovský. I slavný milánský kolos pocítil, jak nepříjemný český mistr umí být se svým dotěrným, agresivním a aktivním fotbalem.

Se svou hrou obstojí „sešívaní“ i mezi evropskou honorací, kam se zaslouženě dostali. Trpišovský opět potvrdil, jak obratný stratég je. Zase, podobně jako v jarních velkých zápasech v Evropě, vymyslel trochu netradiční složení sestavy i formaci. A opět to na soupeře platilo.

SESTŘIH: Inter - Slavia 1:1. Pražané sahali po vítězství, favorit srovnal v nastavení
Video se připravuje ...

Slavia dál těží ze šířky a kvality svého kádru. A také nebojácnosti. Vždyť koho by napadlo, že levý obránce Jaroslav Zelený perfektně zvládne svůj part coby střední záložník? A jak si David Hovorka poradil s obrem Romelem Lukakem? Neuvěřitelné, famózní. Ale všichni hráli velmi dobře, nikdo nepodal slabý výkon. To je důležitý předpoklad pro úspěch proti tak silnému soupeři, jakým Inter je.

Český vyslanec v Lize mistrů se nemusí obávat, jak si v konkurenci Barcelony, Dortmundu a Interu povede. Pokud bude takhle pokračovat, potrápí opravdu každého.

Góly

Domácí: 90+2. Barella

Hosté: 63. Olayinka

Sestavy

Domácí: Handanovič (C) – D'Ambrosio, de Vrij, Škriniar – Candreva (49. Lazaro), Sensi, Brozović (71. Barella), Gagliardini, Asamoah – Lautaro Martínez (71. Politano), R. Lukaku.

Hosté: O. Kolář – Coufal, Kúdela, Hovorka, Bořil – T. Souček (C), Hušbauer – Masopust (79. Júsuf Hilál), Traoré (60. Zelený), Stanciu – Olayinka (85. Provod).

Náhradníci

Domácí: Padelli, Godín, Sánchez, Vecino, Politano, Lazaro, Barella

Hosté: Tecl, Zelený, Provod, Škoda, Frydrych, Júsuf Hilál, Markovič

Karty

Domácí: Asamoah, Lautaro Martínez, Politano

Hosté: Hovorka, T. Souček

Rozhodčí

Buquet – Debart, Pacelli (vš. FRA)

Stadion

Stadio Giuseppe Meazza (San Siro), Milán (82 955 míst)

Návštěva

50 128 diváků

Skupina F

Z V R P Skóre B
1. Barcelona 6 4 2 0 9:4 14
2. Dortmund 6 3 1 2 8:8 10
3. Inter Milán 6 2 1 3 10:9 7
4. Slavia 6 0 2 4 4:10 2

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud