Jan Podroužek
1. března 2016 • 13:30

Součkův vzestup? Asi vedlejší účinek Hušbauerova působení

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sledoval jsem nedělní počínání Tomáše Součka a vybavilo se mi španělské herní soustředění. Mladý kliďas tam taky hrál hodně dobře. Byl stabilní, v jeho pořád nízkém věku z něj byla cítit pohoda a jistota, kterou dává týmu.



Tomuhle pocitu, který jsem u něj získal, není nic dlužný ani na startu jara. A na úkor jeho výkonnosti jde podvědomě trochu do pozadí jeho kolega ze středu zálohy Josef Hušbauer . Řekl bych, že se velmi dobře doplňují, ale musí tvrdě zaznít jedno. Že tlak na produktivitu a větší účast Hušbauera na ofenzivě Slavie nesmí uvadnout.

Největší zimní posila musí ještě přidat, protože z logických důvodů by se měl současný gard obou hráčů obrátit. Nejde totiž přehlížet způsob, jakým Slavia zdůvodňovala zimní příchod Hušbauera do Edenu. Brala ho proto, aby 25letý záložník zvýšil údernost záložní řady, aby se v Hušbauerovi znovu probudil střelecký instinkt, tlak do vápna do soupeře.

Jestliže klub nákup bývalého sparťana prezentoval jako jeden z největších, vysolil za něj taky hodně milionů, bylo by zpátečnické a chybné, aby se o jeho přínosu pro mužstvo nemluvilo.

V daný okamžik zkrátka přednosti, kvůli kterým Slavia Hušbauera přivedla, ještě zdaleka nevynikly. Místo toho vedle něj roste mladší nadějný spoluhráč Souček, což ale může být chápáno taky jako vedlejší pozitivní účinek Hušbauerova působení v mužstvu.

Být ovšem na místě trenéra Dušana Uhrina , potažmo klubového vedení, které vydalo miliony na tenhle přestup ze Sparty, nesměl by si bývalý záložník Cagliari myslet, že se mu v tuto chvíli daří podle plánu.

CELÝ SESTŘIH: Slavia - Ostrava 3:1. Skvělý Souček rozhodl hattrickem
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud