Jan Podroužek
24. ledna 2017 • 10:14

Teclův přestup do Slavie? Nový klásek v už dost hustém poli

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tak, a teď si vás kupím všechny, řekl by nejspíš rázovitý Bohuš ze známého díla Věry Chytilové Dědictví. Taky zničehonic nabyl peníze a stal se z něj boháč... Který s tím neuměl úplně zacházet. Ne že by zimní posilování slávistů znamenalo, že se svými skoro neomezenými možnostmi neumí nakládat. Ale minimálně to značí něco jiného: že už skoro nevědí, co by.



Ať si je sám Stanislav Tecl sebelepší fotbalista, jaký je důvod jeho příchodu do Edenu? Už tak obří konkurenci v kádru Jaroslava Šilhavého akorát přifoukne, přičemž pokud máte v týmu hráče jako Jaromír Zmrhal, Jan Sýkora a další, křídelní posty jsou vyřešené. To samé platí pro útok, kde válí Milan Škoda a Muris Mešanovič.

Z úplně prvního pohledu se zdá nákup Tecla jako zhola zbytečná věc. Přifukování nadupaného kádru, navíc s tím, že sám Tecl musí v takové konkurenci aspoň na chvilku pochybovat o tom, jak se bude dál fotbalově rozvíjet.

Podobný osud by čekal i Vukadina Vukadinoviče, ovšem s tím rozdílem, že je mladší, dynamičtější a měl fakt dobrý podzim. Zatímco u jihlavského odchovance byla první část sezony spíš rozpačitá. Nejdřív vůbec nehrál, nakonec zvládl osm ligových duelů, v nichž dal čtyři góly.

Ne že bych nevěřil tomu, že se Tecl prosadí, takhle nepřemýšlím a není to sportovní, ale existují důvodné pochybnosti, proč vůbec takový přestup vzniká. Z pohledu Jablonce v pohodě, je to krásný balík peněz, z pohledu hráče to bude určitě dobrá smlouva, vidina participace na velkých sportovních ambicích. Ale co Slavia?

Na první pohled jen jeden klásek v už dost hustém pšeničném poli. Tak co druhý pohled?

Jablonec - Liberec: Tecl se krásně zbavil Pokorného a propálil Dúbravku. Jablonec vede
Video se připravuje ...

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud