Jan Podroužek
19. prosince 2018 • 17:53

Plzeň = příklad pro ostatní. Ani Slavia se s ní nemůže v jedné věci rovnat

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mezi Slavií a Spartou není jen nevraživost, Vltava a sedmnáct bodů rozdíl, ale i Viktoria Plzeň. Nenápadně nápadný klub, který prožívá další mimořádnou sezonu, v níž nejenže oddaluje vlastní zhasínání, ale dokonce znovu atakuje mistrovský titul. Slovo do pranice: Viktoria budiž příkladem ostatním českým fotbalovým značkám...



Sparta těžce dře vlastní dno. Propadá z ekonomiky i z fotbalu zároveň, a všechno se snaží hasit nákupy dalších a dalších hráčů, jako by žádná jiná cesta ven neexistovala. Přitom to je ona, kdo do českého fotbalu přivádí nejvíc odchovaných fotbalistů, ale zejména v poslední době nad nimi ohrnuje nos.

Slavia svého rivala předběhla zejména po sportovní stránce úplně. A stala se dominantní fotbalovou značkou v Česku s velmi slibnou budoucností. Pokud ovšem vydrží entuziasmus čínských vlastníků. A „sešívaní“ budou mít dál z čeho velkopansky žít. Přičemž zároveň zdravý rozum je opravňuje užívat si nyní příjemný a zasloužený čtyřbodový náskok v čele ligy.

U Viktorie je to jinak, a už nejde o náhodu. Tahle náhoda je totiž soustavnou prací ve Štruncových sadech umenšována. Epicentrum mužstva, v němž se soustředí to nejlepší a zároveň i to, z čeho by si žádný mládežník v Česku neměl brát příklad ani omylem, stále zuby nehty drží, a jen ho na okrajích týmové hierarchie doplňují hráči se slušným potenciálem.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud