Jan Podroužek
17. června 2021 • 14:12

Osmnáctičlenná liga? To má být zakázané slovo. Cesta vede spíš k zúžení

Vstoupit do diskuse
3
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je zvláštní, že z úst předsedy Ligové fotbalové asociace Dušana Svobody zazní nejdřív možnost rozšířit ligu za dva roky o dva týmy, a zároveň sám vyjmenuje argumenty, proč to nedává smysl. Osmnáctičlenná první liga by v tuzemských poměrech měla být zakázané slovo. Ale není navzdory všem argumentům, které vyjmenovává i předseda LFA.



Předně infrastruktura ligových klubů. Hluboká omluva do Zlína, Brna, Příbrami i na Bohemians, ale jejich stadiony heslo kultivovaného a hezkého prostředí zkrátka nenaplňují. Nemluvě o spoustě druholigových klubů.

Ekonomické zázemí, případ pro Holmese. Děr v klubových rozpočtech je v českém fotbale habakuk, mužstva to omezuje na provozech, na posilování kádru i na vyplácení mezd.

A programový balanc mezi nejvyšší soutěží a druhou ligou. Přece nezůstane Varnsdorf a spol. jen ve čtrnácti. Nebo nebude přece grémium přifukovat profesionální soutěže o dva další členy.

Zjevně to ví Dušan Svoboda, a ví to asi úplně každý. A komu není prospěch tuzemského profi fotbalu ukradený, zakáže si tohle slůvko i nápady.

Cesta na první dobrou vede spíš opačným směrem. K zužování, což je zase u nás neslýchaná sprosťárna. Co kdyby to někomu kazilo kšefty…

Vstoupit do diskuse
3
Články odjinud


Články odjinud