Jan Vacek
21. listopadu 2014 • 05:00

Petr Čech může mít v Arsenalu novou naději, tak proč ji nevyužít?

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mluvilo se o tom už v létě. Petr Čech a Arsenal. Londýnský klub usiloval o služby českého reprezentanta již před začátkem sezony, dohoda byla na spadnutí. Nakonec k ní nedošlo, zájem manažera Arséna Wengera o dlouholetou oporu Chelsea však neochladl. S blížícím se zimním přestupním termínem naopak znovu nabývá na intenzitě.



Je nepravděpodobné, že by Čech měnil dres mezi velkými londýnskými rivaly už v lednu. Tím spíš, že by Arsenalu nebyl k dispozici pro případné jarní boje v prestižní Lize mistrů.

Po skončení sezony se však otázka dalšího působení hvězdného brankáře znovu otevře. A to je skutečnost, kterou Čech musí vítat. Na Stamford Bridge se jeho čas definitivně nachýlil, uplynulé týdny a měsíce jasně ukázaly, kdo je v Chelsea vládcem.

Rozhodně to ale neznamená, že by měl Čech ustoupit ze slávy. Letní přestupový trh je pro něj novou nadějí. Příležitostí, aby našel klub, ve kterém může prokázat, že stále patří mezi světovou brankářskou špičku.

V Chelsea to nebude, ale existuje spousta dalších elitních mužstev, ve kterých by mohl najít uplatnění. V aktuální situaci totiž Čech nemůže prohrát. Zda má vysedávat na střídačce v Chelsea, nebo kdekoli jinde, to už není velký rozdíl.

Jakýkoli přesun do nového prostředí by mu však otevřel šanci zabojovat o příležitost. A nemusí to být zrovna v Arsenalu.



Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud