Jan Vacek
11. července 2017 • 16:38

První test pro Stramaccioniho ve Spartě. Musí se vydat po dvou cestách

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Není toho málo, co se navalilo na hlavu trenéra Sparty Andrey Stramaccioniho. Italský odborník musí ve značně omezeném čase detailně poznat řadu nových svěřenců, udělat si jasný obrázek, jakým směrem se při budování týmu vydat.



Nově musí řešit starosti, se kterými ani náhodou nepočítal. Hvězdné posily Marc Janko a Tal Ben Chaim mají zdravotní problémy, shodně nenaskočili do jediného zápasu. To všechno v situaci, kdy se příprava Letenských pomalu láme do své druhé poloviny.

Stramaccioni nemá na výběr, než se vydat po dvou cestách najednou. Na konci té první je ideální sestava pro novou sezonu, tedy s Jankem i Ben Chaimem. Ta druhá vede k situaci, kdy jeden či oba hráči nebudou na ostrý st start sezony stoprocentně připraveni.

Ať už zdravotně či z toho pohledu, že se zkrátka nestihnou optimálně sehrát se zbytkem mančaftu. Spartu už totiž v rámci přípravy čekají pouze tři zápasy. Italský kouč musí být na tuhle variantu připravený, mít záložní a hlavně účinný plán.

Hned na úvod sparťanské mise tak na Stramaccioniho čeká těžká zkouška.

Vybalancovat tým tak, aby byl na start sezony připraven co nejlépe. Právě výkop do nového ročníku může být pro Pražany klíčový. S vědomím, jaké monstrum roste ze Slavie a za předpokladu, že sehraná Plzeň bude pod Pavlem Vrbou  švihat od prvního duelu, si Sparta nemůže dovolit v úvodu zaspat. 

Situace kolem Janka a Ben Chaima jí rozhodně nenahrává. Stramaccioni tak do dostává brzy šanci, aby ukázal své umění.¨

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud