Jan Vacek
17. března 2018 • 21:28

Sparta ve druhých poločasech odpadá. Rozhodně to není náhoda

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Stalo se to znovu. Stejně jako proti Liberci, na Slovácku a v Karviné, tak i v derby Sparta po změně stran úplně odešla. Trenér Pavel Hapal odmítá, že by mužstvo bylo nedostatečně kondičně připraveno. Jedna věc je ale jistá. V žádném případě to nemůže být pouhá souhra okolností.



Vedete 3:0, soupeře jste dokonale zaskočili výchozím rozestavením i způsobem hry. Máte v zádech vyprodaný domácí stadion, zkrátka úplně všechno jde vaším směrem. Pak ale přijde druhý poločas a ze sladké pohádky se stává horor. Přesně to se v pražském derby stalo Spartě. Nakonec se musela spokojit pouze s bodem. Stejně jako ve většině předchozích jarních utkáních.

Kouč Letenských Hapal vytrvale odmítá, že by na vině byla špatná kondiční připravenost. Důvody, proč jeho tým ve druhých poločasech pravidelně uvadá, ovšem bude hledat. A je téměř jisté. že nějaké najde.

Není obvyklé, aby takhle kvalitní a zkušenost mužstvo nedokázalo dovést do vítězných konců nadějně rozjeté duely. Co nadějně, derby už měla Sparta prakticky v kapse. A zase z toho nebyly tři body.

Dalším nevýrazným druhým poločasem totiž dokonale devalvovala parádní představení v úvodních 45 minut. Najednou vypadla z role, hráči byli u většiny balonů jako druzí, prohrávali osobní souboje. Mohla se projevit i psychologická stránka věci. Strašák z toho, že znovu neudržíte vedení, jistě jodloval v hlavách mnoha fotbalistů.

Během nadcházející reprezentační přestávky musí Hapal se svými kolegy přijít na to, proč jeho mužstvo schopné odehrát v určitém standardu jen polovinu zápasu. A okamžitě tenhle nedostatek odstranit. Bez toho se totiž Sparta z místa nepohne.

CELÝ SESTŘIH: Sparta - Slavia 3:3. Dramatické derby, hosté srovnali z 0:3
Video se připravuje ...

Sparta - Slavia: Tecl upadl ve vápně, video se zpožděním poradilo penaltu, Škoda proměnil – 3:3
Video se připravuje ...

Sparta - Slavia: Souček se položil do hlavičky – a trefil vlastní bránu. 2:0 pro Spartu
Video se připravuje ...

Sparta - Slavia: Deli se po rohu trefil hlavou a snížil na 2:3
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud