Jan Vacek
13. června 2019 • 16:27

Až přijde Trávník a Lischka, Sparta bude mít hlavní domácí úkoly splněné

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Když sportovní ředitel Sparty Tomáš Rosický koncem května představoval nového hlavního trenéra Václava Jílka, na tiskové konferenci mimo jiné zmínil jednu důležitou věc. „Cílem je, aby měl trenér kádr pohromadě co nejrychleji.“



Nyní, jen několik dní před startem letní přípravy, můžeme konstatovat, že se někdejšímu vynikajícímu záložníkovi daří svým slovům dostát. Pokud Sparta dotáhne příchod jabloneckého dua Michal Trávník – David Lischka, bude mít směrem dovnitř mužstvo prakticky pohromadě.

Pro Jílka je to ten největší benefit, jaký si do nové trenérské etapy mohl přát. V případě Letenských se v minulosti pravidelně stávalo, že klub hráče přiváděl už v rozběhnuté přípravě, ať už během léta, či zimy. Trenéři tak museli nové tváře zapracovávat postupně, tenhle fakt logicky narušoval koncepčnost celého procesu.

Nový kouč Pražanů tenhle problém s velkou pravděpodobností řešit nebude. Sparta totiž zvládla zalepit všechny velké díry v sestavě. V předstihu získala na pravého beka Andrease Vindheima, do útoku Libora Kozáka a do středu pole Ladislava Krejčího. K nim se už brzy podle všeho přidají stoper Lischka a ofenzivní středopolař Trávník.

Jílek tak bude mít k dispozici od prvního dne přípravy prakticky kompletní mužstvo. Nebude muset improvizovat a upravovat tréninkový proces s ohledem na to, že by čekal na příchod dalších hráčů. Od začátku bude mít rozvázané ruce, s budováním vazeb mezi jednotlivými hráči či řadami může začít okamžitě.

Samozřejmě, není vyloučené, že Sparta v nadcházejícím období ještě posílí. S ohledem na zranění Václava Drchala se nabízí doplnění na ofenzivních postech. Vždycky je navíc třeba mít na paměti, že zdravotní problémy mohou postihnout i další fotbalisty. Klub už ale není v situaci, že by musel hráče přivádět za každou cenu. Hlavní domácí úkoly totiž Tomáš Rosický a spol. mají (téměř) splněné.

Jílek dostane do ruky všechny hračky. A může si začít hrát.

Vše o Spartě čtěte ZDE>>>

RENTGEN: Jílek musí uhlídat Kangu. Budoucnost Gabonce je ale nejistá
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud