Jan Vacek
26. července 2023 • 09:50

Sparta si musí poradit bez Kováře. Viník? Žádný být nemusí

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
5
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Olomouc - Sparta: Krejčího hlavička jako kulka za Stoppenova záda, 0:2!
Hradec Králové - Slavia: Zmrzlý předběhl Harazima a zvyšuje na 2:0 pro sešívané
VŠECHNA VIDEA ZDE

POZNÁMKA JANA VACKA | Letní sága kolem Matěje Kováře a Sparty je u konce. A dopadla tak, jak si ani jedna strana nepřála. Místo vytoužené pokračující spolupráce nastal rozchod. Na první dobrou by se mohlo zdát, že má tenhle výsledek někdo na svědomí.



Tak to ale vůbec být nemusí. Letenští před rokem věděli, do jakého dealu jdou. A že nad ním letos v létě ztratí kontrolu. Příslib ze strany Manchesteru United je sice hezká věc, Karlštejn na něm ale nepostavíte.

V kleštích byl ovšem i samotný gólman, potažmo jeho agentura Sport Invest. Shodně dávali United jasně najevo, jakou mají preferenci. Že by rádi navázali na úspěšný svazek se Spartou, který na jaře přinesl titul.

Fotbal je ale především byznys. Kdo platí, ten rozhoduje. A Kováře platí United. Proto je jejich výsostné právo, aby rozhodli, co s ním udělají. Tužby samotného brankáře či Sparty proto šly na vedlejší kolej.

Ukazovat nyní prstem a hledat někoho, kdo za to může, je naprosto zbytečné. Někdy totiž ani společný zájem a úsilí nemusí vést ke zdárnému cíli. Případ Kovář je toho jasnou ukázkou.

AC Sparta Praha Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
5
Články odjinud


Články odjinud