25. července 2023 • 23:20

Slavia je blíž výjezdu do Košic, Spartě se rýsuje očekávaná Kodaň

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
34
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté FC Kodaň vyhráli v úvodním utkání 2. předkola Ligy mistrů na hřišti islandského Breidabliku 2:0 a přiblížili se souboji s pražskou Spartou v další fázi soutěže. Dnipro podlehlo v domácím azylu v Košicích Panathinaikosu Atény 1:3. Pokud ukrajinští vicemistři za týden v řecké metropoli nepříznivý vývoj neobrátí, utkají se ve 3. předkole Evropské ligy s pražskou Slavií, která první duel 10. srpna odehraje doma.



Kodaňský celek otevřel skóre už v první minutě zásluhou Larssona. Švédský útočník se o půl hodiny později podílel asistencí i na Falkově trefě. Obhájce dánského titulu je tak blízko dvojzápasu se Spartou. Úřadující český šampion začne 8., nebo 9. srpna venku, odvetu odehraje 15. srpna doma.

Panathinaikos, který před rokem nestačil na Slavii ve 3. předkole Konferenční ligy, poslal do vedení proti Dnipru v 10. minutě Šporar. Ve druhé půli se za hosty prosadili Djuričič a z penalty Ioannidis, v závěru snížil Kaplijenko. Vítěz dvojutkání vyzve v další fázi Marseille.

Velký krok k postupu do 3. předkola Ligy mistrů udělalo i Dinamo Záhřeb. Obhájce chorvatského titulu doma rozstřílel Astanu 4:0. Třikrát se v rozmezí 41. až 56. minuty prosadil Ivanušec.

Galatasaray Istanbul překvapivě remizoval na hřišti vilniuského Žalgirisu 2:2. Turecký celek během 75. až 78. minuty obrátil skóre, jenže v nastavení vyrovnal Kazlauskas, který byl vzápětí vyloučen.

Slovan Bratislava zvítězil na stadionu bosenského mužstva Zrinjski Mostar 1:0, v 53. minutě se trefil ghanský útočník Zuberu. Za hosty nastoupil od 77. minuty český záložník Jaromír Zmrhal.

HJK Helsinky zdolaly doma norské Molde 1:0. Úřadující finští šampioni v minulé sezoně ve stejné fázi vypadli s Plzní. Servette Ženeva remizovala s Genkem 1:1.

Úvodní utkání 2. předkola fotbalové Ligy mistrů:

Mistrovská část:

Žalgiris Vilnius - Galatasaray Istanbul 2:2 (0:0),
HJK Helsinky - Molde (Nor.) 1:0 (1:0),
Dinamo Záhřeb - Astana 4:0 (3:0),
Zrinjski Mostar (Bos.) - Slovan Bratislava 0:1 (0:0),
Breidablik (Isl.) - FC Kodaň 0:2 (0:2).

Nemistrovská část:

Dnipro (Ukr.) - Panathinaikos Atény 1:3 (0:1),
Servette Ženeva - Genk 1:1 (0:1).

Vstoupit do diskuse
34

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud