Jaromír Jágr
24. října 2012 • 11:20

Bettman si určitě nehoní vlastní triko, v čele jsou miliardáři

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pěkně vás zdravím, ale popravdě řečeno, moc dobrou náladu v těchto dnech nemám. Ve čtvrtečním zápase ve Varech jsem se zranil a od té doby to za moc nestojí. Doma v extralize už jsme celý měsíc, ale dejte na mě, donekonečna tady hrát nebudeme. I když to v zámoří vypadá všelijak, jednou vypadají jednání nadějně, druhý den zase vůbec, předpokládám, že výluka v dohledné době skončí a my se vrátíme za oceán.



Pořád si myslím, že NHL začne a bude to dřív než v prosinci. Sázím na to, že nejen my hráči, ale i majitelé chtějí sehrát co nejvíc zápasů. Někdo říká, že jsme ztratili první měsíc, ovšem já to nevnímám tak, že by se promarnil.

Během té doby stejně sehrajete osm, devět zápasů a takový počet se dá klidně vtlačit do následujících měsíců anebo se může posunout konec ligy třeba o dva týdny. Vždycky se to dá nějak vymyslet.

Všichni navíc vědí, že prvních zhruba šest týdnů není pro NHL růžovým obdobím. Pro majitele klubů tenhle čas není atraktivní a zajímavý. V tomhle období málokdo z vlastníků na NHL vydělává.

Pro hokej je tam velká konkurence v americkém fotbale a baseballu. Ten pomalu končí, jeden sport odejde, a tak se pozornost začne upínat k dalšímu sportu a tím bude hokej. Ale ještě ne teď. Majitelům vůbec nesejde na tom, pokud ztratí pár zápasů. Počítat ztráty začnou ve chvíli, kdy počet odvolaných utkání výrazně vzroste.

Četl jsem, že Alex Ovečkin označil jednání šéfů NHL za podvod. Nevím přesně, co tím slovem myslel. Tím, že někdo něco vlastní, neznamená, že podvádí. Chce vydělat na byznysu co nejvíc a to není podvod. To bychom pak museli považovat za podvodníky půl světa. NHL je taky byznys. Samozřejmě že k němu potřebují nás hráče, ale co si budeme povídat, oni jsou pořád majiteli, výhoda je na jejich straně.

A další věc, pro většinu vlastníků není hokejový byznys hlavním zdrojem příjmů. Na rozdíl od nás. Oni určují pravidla, to si nemusíme nic jiného namlouvat.

Řada hráčů se teď naváží do Garyho Bettmana, chápu jejich rozhořčení, když hokej stojí. Ale jsem si jistý, že nejedná na vlastní pěst, nehoní si svoje triko. Nevěřím tomu, že by dělal něco, aniž by nešlo o přání a požadavky majitelů. Tak velkej hráč on zase není.

V čele všech klubů NHL jsou miliardáři, ne Bettman. Určitě má dané instrukce, jak má jednání s hráčskou asociací vést. Nemyslím si, že by to vlastníci nechávali vyloženě na něm.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud