Jiří Fejgl
Premium
16. prosince 2023 • 04:55

Český rozmach: TOP trio má směr, liga jde nahoru. „S“ musí cílit na LM

Autor: Jiří Fejgl
Vstoupit do diskuse
24
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

KOMENTÁŘ JIŘÍHO FEJGLA | Co se to děje? Erupce na slunci, svět se pomátl? Vždyť český fotbal má vůbec poprvé v historii tři týmy v jarní části Evropských pohárů. Slavia ovládla skupinu Evropské ligy, Plzeň předvedla stejný kousek v Konferenční a Sparta se prodrala dál v první jmenované soutěži tím, že za sebou nechala Betis Sevilla, aktuálně sedmý tým španělské ligy.



Bravo! Ano, na pochvalu je ten správný čas obzvláště v době, kdy poměry sužuje fraška kolem hledání nového kouče národního výběru.

„Važme si našeho fotbalu, neplivejme na něj a nešpiňme ho. Někdy nechápu, co lidé píšou na diskuzních fórech,“ pronesl plzeňský kouč, šikovný rétor a jeden ze symbolů úspěchu Plzně Miroslav Koubek.

„Dokázali jsme něco speciálního, unikátního, jde o zápis do historie,“ vyzdvihl fakt, že jeho tým vyhrál ve skupině všech šest duelů a zapsal (až) šokujících osmnáct bodů. Jeho slova však platí rovněž na pražská S.

Není divu, že si všechny kluby vzájemně popřály na sociálních sítích. Na chvíli zapadla rivalita, která často sklouzne až k nenávisti.

Ostatně není složité najít v cestě tria SSV aspoň některé shodné znaky. Zaprvé jde o vládce lavičky. Trenéři jsou klíčovými postavami, nastavují sportovní směr. Jindřich Trpišovský

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
24
Články odjinud


Články odjinud